iStock-1047985270

Aantal Limburgse tienermoeders in tien jaar tijd gehalveerd

Limburg telt steeds minder tienermoeders. In de afgelopen tien jaar is dat aantal gehalveerd: van 179 in 2011 naar 89 bij de start van dit jaar.

ANP-422900433
Maandagavond persconferentie Rutte en De Jonge

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven maandagavond om 19:00 uur een persconferentie over de corona-aanpak.

Steekwapen mes
Limburg doet niet mee aan stijging steekpartijen

Limburg gaat niet mee in de landelijke stijging van het aantal steekpartijen.

Echtscheiding
Parkstedelingen hebben vaak scheiding achter de rug

De gemeente in Limburg waar verhoudingsgewijs de meeste gescheiden mensen wonen, is Heerlen. Ook landelijk gezien gaat de stad aan kop.

ANP-343052652
'Coronacrisis slecht voor bevolkingsgroei in Limburg'

De coronacrisis maakt de vergrijzing in Limburg alleen maar erger. Vrouwen krijgen al relatief weinig kinderen en nu wordt het nog minder vanwege alle onzekerheid en de angst voor het virus.

stock huis hypotheek woz-waarde woz geld
WOZ-waarde stijgt in Limburg flink, naar hoogste waarde ooit

De WOZ-waarde van woningen is in Limburg flink gestegen en is nog nooit hoger geweest.

stock huurwoning te huur huurprijzen
Grootste stijging huurprijzen in zes jaar in Limburg

De huurprijzen van Limburgse woningen zijn in juli 2020 met gemiddeld 2,6 procent omhoog gegaan ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de grootste stijging sinds 2014.

stock drugsgebruik drugs
Veel overlast door drugsgebruik en -handel in grensregio's

Veel Limburgers zien dat er wel eens drugs wordt gebruikt of verhandeld in hun eigen buurt. Met name in de grensregio krijgen inwoners hier vaak mee te maken en ervaren ze er veel overlast door.

stock bouw
Meeste gemeenten verhogen bouwleges

De meeste gemeenten hebben de prijzen voor een vergunning om een huis te bouwen verhoogd. In Limburg rekenen twintig gemeenten hogere kosten voor de bouwvergunning.

Hotels Hotel Hotelovernachting
Fors minder toeristen bezoeken Limburg door coronacrisis

Hotels, campings en andere toeristische accommodaties zijn in Limburg hard geraakt door de coronacrisis. Het aantal gasten nam in onze provincie met ruim 70 procent af.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten