stock corona anderhalve meter afstand houden

Twee op tien Limburgers gaan soepeler met coronaregels om

Bijna twee op de tien Limburgers gaan inmiddels soepeler met de regels om die vanwege het coronavirus door de overheid zijn ingesteld, dan aan het begin van de lockdown.

corona, coronavirus, statistiek, grafiek, tabel (stock)
Corona in Limburg: cijfers van 2 mei

In Limburg zijn tot nu toe in totaal 4.344 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Zeker 1.657 Limburgers zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. En zeker 629 mensen zijn in onze provincie inmiddels aan dit virus overleden.

iStock-1218548339
Ook aantal Limburgse coronadoden neemt voorzichtig af

Het aantal mensen dat overlijdt aan de gevolgen van besmetting met het coronavirus neemt voorzichtig af in Limburg. Het officiële dodental staat inmiddels op 616 Limburgers. Dat zijn er zeven meer dan donderdag bekend was.

Corona cijfers coronacijfers coronavirus
Corona in Limburg: cijfers van 1 mei

In Limburg zijn tot nu toe in totaal 4.301 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Zeker 1.641 Limburgers zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. En zeker 616 mensen zijn in onze provincie inmiddels aan dit virus overleden.

stock overleden dood overlijden sterfte begrafenis crematie
Aantal sterfgevallen daalt voor derde week op rij in Limburg

Het aantal sterfgevallen is in Limburg voor de derde week op rij gedaald. In de week van 20 tot en met 26 april zijn er 379 Limburgers overleden.

stock coronavirus corona
Officieel dodental coronavirus stijgt naar 609 in Limburg

Het coronavirus heeft nu aan zeker 609 Limburgers het leven gekost. Bij de twee Limburgse GGD's werden sinds woensdag elf nieuwe sterfgevallen gemeld.

Corona cijfers coronacijfers coronavirus
Corona in Limburg: cijfers van 30 april

In Limburg zijn tot nu toe in totaal 4.260 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Zeker 1.610 Limburgers zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. En zeker 609 mensen zijn in onze provincie inmiddels aan dit virus overleden.

stock coronavirus grafieken statistieken coronacijfers
Corona in Limburg: cijfers van 26 april

In Limburg zijn tot nu toe in totaal 3.955 mensen positief getest op besmetting met het coronavirus. Zeker 1.547 Limburgers zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. En zeker 589 mensen zijn in onze provincie inmiddels aan dit virus overleden.

ernstig ziek in bed ouderen (stock)
Huisartsen melden bijna 800 verborgen coronadoden

De afgelopen week zijn in Nederland 764 patiënten gemeld die waarschijnlijk aan corona zijn overleden búiten de ziekenhuizen om. Het gaat om patiënten die niet waren getest.

stock coronavirus grafieken statistieken coronacijfers
Corona: groei ziekenhuisopnames vlakt af in Limburg

De groei van het aantal mensen dat vanwege het coronavirus is opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, vlakt in Limburg af. Maandag staat het totaal aantal ziekenhuisopnames in onze provincie op 1.368 mensen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV