stock moord misdaad

Aantal moorden in Limburg flink gedaald

Het aantal slachtoffers van moord en doodslag is gedaald in Limburg. In de afgelopen vijf jaar werden er 38 mensen om het leven gebracht.

Natuurhistorisch museum
Limburgse musea trekken meer bezoekers

In 2018 hebben meer mensen een museum bezocht in Limburg. Het aantal bezoekers steeg met 10 procent naar 777.000.

Een op acht Limburgers drinkt regelmatig alcoholvrij bier

Eén op de acht Limburgers drinkt minstens één keer per week een alcoholvrij biertje.

Extreme hitte kostte iets meer mensen het leven

De hittegolf heeft in Zuid-Nederland extra levens gekost. In Limburg en Brabant overleden 716 mensen tijdens de extreme hitte. Dat zijn 49 personen meer dan vorig jaar. Toen kwamen 667 mensen te overlijden.

Klein koolwitje vaakst gezien tijdens vlindertelling

Het klein koolwitje is de vlinder die het meest in Limburg voorkomt. dat blijkt uit de jaarlijkse telling van de Vlinderstichting.

Camping kamperen
Camper wordt steeds populairder, aantal caravans daalt

Kampeerliefhebbers kiezen steeds vaker voor een camper, terwijl de liefde voor de caravan voorzichtig minder lijkt te worden.

Ruim 12 miljoen voor vertrokken wethouders

Limburgse gemeenten waren de afgelopen vijf jaar zo'n twaalf miljoen euro kwijt aan wachtgeld voor oud-wethouders.

Limburgse woning gemiddeld 43.000 euro meer waard

Door de aanhoudende prijsstijgingen zijn woningen in Limburg inmiddels gemiddeld zo'n 43.000 euro meer waard dan tijdens de vorige piek van 2008.

vliegtuig reizen
Helft Limburgers vindt dat we minder moeten vliegen

Iets meer dan de helft van de Limburgers (56,1 procent) vindt dat we minder vaak zouden moeten vliegen om zo het milieu te sparen.

Limburgse vrouwen krijgen steeds minder kinderen

Limburgse vrouwen zetten steeds minder kinderen op de wereld. Het vruchtbaarheidscijfer is de laatste twintig jaar niet zo laag geweest als nu.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!