Slachtoffers Chroom-6 eisen basis-schadevergoeding

Oud-medewerkers van de Navo-depots in Eygelshoven en Brunssum, die bloot zijn gesteld aan de kankerverwekende chroom-6 verf, willen een basis-schadevergoeding van 7.000 euro.

Kamer wil ruimere regeling voor chroom-6

De Tweede Kamer vindt dat de schaderegeling van Defensie voor slachtoffers van de kankerverwekkende chroom-6-verf onvoldoende is.

Defensie keert 9 ton uit aan slachtoffers chroom-6

Defensie heeft tot dusver 923.000 euro uitgekeerd aan 136 slachtoffers van de kankerverwekkende chroom-6 verf. De compensatieregeling kwam er in juni na een uitgebreid onderzoek van het RIVM naar het gebruik van chroom-6 bij de krijgsmacht.

Chroom-6-slachtoffers boos: 'Scheep ons niet af met fooi'

De chroom-6-slachtoffers die afgelopen maanden in totaal bijna 900.000 euro schadevergoeding kregen van defensie kloppen boos aan bij de Tweede Kamer.

Chroom-6-slachtoffers laaiend op Defensie

Een stichting die de belangen van chroom-6-slachtoffers behartigt, is laaiend op Defensie.

Bijeenkomst Chroom-6: 'Ik ben mijn man en mijn zoon kwijt’

In Roermond zijn (ex-)medewerkers van Defensie tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over de gevaren en gevolgen van Chroom-6.

'Schadevergoeding slachtoffers chroom-6 te laag'

De regeling die Defensie wil voor (oud-)werknemers die ziek zijn geworden door het werken met het kankerverwekkende chroom-6 is te beperkt.

Defensie biedt excuses aan voor tekortschieten met chroom-6

Het ministerie van Defensie erkent dat er fouten zijn gemaakt met het werken met chroom-6 en biedt excuses aan alle (oud-)medewerkers die daardoor schade hebben geleden of lijden.

Defensie komt met schaderegeling voor chroom-6

Defensie maakt maandag bekend welke compensatieregeling er komt voor personeel dat ziek is geworden door werkzaamheden met verf dat het kankerverwekkende chroom-6 bevat.

Advocaat Chroom-6: 'Tegemoetkoming voor alle slachtoffers'

Advocaat Rob Bedaux, die ruim 125 oud-medewerkers van Defensie bijstaat die gewerkt hebben met het kankerverwekkende Chroom-6, vindt dat slachtoffers niet uitgesloten zouden moeten worden van een financiële tegemoetkoming.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!