poms brunssum (rechtenvrij) depot carc

Gerechtshof geeft slachtoffers kankerverwekkende stof gelijk

De Staat is wel degelijk aansprakelijk voor de gezondheidsschade die vier voormalige onderhoudsmonteurs van defensiematerieel hebben opgelopen door blootstelling aan de kankerverwekkende stof chroom-6.

ANP-348530222
Oud-monteurs Defensie moe van strijd chroom-6

De rechtszaak van vroegere medewerkers van Defensie die jarenlang zijn blootgesteld aan het kankerverwekkende chroom-6 en andere gevaarlijke stoffen, sleept zich voort. "Het is diep treurig dat het zo lang moet duren."

Slachtoffers Chroom-6 eisen basis-schadevergoeding

Oud-medewerkers van de Navo-depots in Eygelshoven en Brunssum, die bloot zijn gesteld aan de kankerverwekende chroom-6 verf, willen een basis-schadevergoeding van 7.000 euro.

Kamer wil ruimere regeling voor chroom-6

De Tweede Kamer vindt dat de schaderegeling van Defensie voor slachtoffers van de kankerverwekkende chroom-6-verf onvoldoende is.

Defensie keert 9 ton uit aan slachtoffers chroom-6

Defensie heeft tot dusver 923.000 euro uitgekeerd aan 136 slachtoffers van de kankerverwekkende chroom-6 verf. De compensatieregeling kwam er in juni na een uitgebreid onderzoek van het RIVM naar het gebruik van chroom-6 bij de krijgsmacht.

Chroom-6-slachtoffers boos: 'Scheep ons niet af met fooi'

De chroom-6-slachtoffers die afgelopen maanden in totaal bijna 900.000 euro schadevergoeding kregen van defensie kloppen boos aan bij de Tweede Kamer.

Chroom-6-slachtoffers laaiend op Defensie

Een stichting die de belangen van chroom-6-slachtoffers behartigt, is laaiend op Defensie.

Bijeenkomst Chroom-6: 'Ik ben mijn man en mijn zoon kwijt’

In Roermond zijn (ex-)medewerkers van Defensie tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over de gevaren en gevolgen van Chroom-6.

'Schadevergoeding slachtoffers chroom-6 te laag'

De regeling die Defensie wil voor (oud-)werknemers die ziek zijn geworden door het werken met het kankerverwekkende chroom-6 is te beperkt.

Defensie biedt excuses aan voor tekortschieten met chroom-6

Het ministerie van Defensie erkent dat er fouten zijn gemaakt met het werken met chroom-6 en biedt excuses aan alle (oud-)medewerkers die daardoor schade hebben geleden of lijden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV