Overslaan en naar de inhoud gaan

'Christian Petermann schaadt Heerlen'

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 22:48

Tegen het Heerlense raadslid Christian Petermann (eenmansfractie RPN) is woensdagavond een nagenoeg raadsbreed gesteunde motie van afkeuring aangenomen.

Aanleiding was het Twitterbericht waarin hij de officier van justitie in het proces Van Rey met een kampbeul vergeleek en haar dood wenste.

Lees ook: Raadslid wenst 'kampbeul' Openbaar Ministerie dood.

De gemeenteraad heeft het helemaal met dit raadslid gehad, leert de door PvdA’er Henk Verreck opgestelde tekst: "Het consequent schofferen van mensen door hen op sociale media te vergelijken met nazi’s, heeft wat ons betreft een grens bereikt. (...) Een en ander schaadt in toenemende mate het aanzien van de raad en de stad."

Voorbeeldfunctie
Dries
Lodewijks (VVD) wees op de voorbeeldfunctie van raadsleden: "We moeten collectief laten weten dat we dit niet kunnen tolereren." Ron Meyer (SP) noemde het raadslid Nederlands kampioen uit-de-bocht-vliegen: "Dit soort bizar gedrag voedt het cynisme over de politiek. Petermann heeft zich buitenspel gezet. Niet voor een maand, maar voor de komende jaren."

Petermann, die niet over opstappen piekert en afwacht of hij strafrechtelijk wordt vervolgd, was er zelf niet bij. Hij heeft zich ter bezinning een maand teruggetrokken.

Lees hier al het nieuws rondom de opmerkelijke tweet van het raadslid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bier tijdens algemene beschouwingen in Heerlen
Namen in Maankwartier-mails Heerlen blijven geheim
OM: tweet van Heerlens raadslid niet strafbaar
Heerlen wilde niet meewerken aan tv-item 'Kanniewaarzijn'
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen