Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Christian Petermann schaadt Heerlen'

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 22:48

Tegen het Heerlense raadslid Christian Petermann (eenmansfractie RPN) is woensdagavond een nagenoeg raadsbreed gesteunde motie van afkeuring aangenomen.

Aanleiding was het Twitterbericht waarin hij de officier van justitie in het proces Van Rey met een kampbeul vergeleek en haar dood wenste.

Lees ook: Raadslid wenst 'kampbeul' Openbaar Ministerie dood.

De gemeenteraad heeft het helemaal met dit raadslid gehad, leert de door PvdA’er Henk Verreck opgestelde tekst: "Het consequent schofferen van mensen door hen op sociale media te vergelijken met nazi’s, heeft wat ons betreft een grens bereikt. (...) Een en ander schaadt in toenemende mate het aanzien van de raad en de stad."

Voorbeeldfunctie
Dries
Lodewijks (VVD) wees op de voorbeeldfunctie van raadsleden: "We moeten collectief laten weten dat we dit niet kunnen tolereren." Ron Meyer (SP) noemde het raadslid Nederlands kampioen uit-de-bocht-vliegen: "Dit soort bizar gedrag voedt het cynisme over de politiek. Petermann heeft zich buitenspel gezet. Niet voor een maand, maar voor de komende jaren."

Petermann, die niet over opstappen piekert en afwacht of hij strafrechtelijk wordt vervolgd, was er zelf niet bij. Hij heeft zich ter bezinning een maand teruggetrokken.

Lees hier al het nieuws rondom de opmerkelijke tweet van het raadslid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bier tijdens algemene beschouwingen in Heerlen
OM: tweet van Heerlens raadslid niet strafbaar
Namen in Maankwartier-mails Heerlen blijven geheim
Heerlen wilde niet meewerken aan tv-item 'Kanniewaarzijn'
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen