Overslaan en naar de inhoud gaan

'Christian Petermann schaadt Heerlen'

Geplaatst opwoensdag 25 mei 2016 - 22:48

Tegen het Heerlense raadslid Christian Petermann (eenmansfractie RPN) is woensdagavond een nagenoeg raadsbreed gesteunde motie van afkeuring aangenomen.

Aanleiding was het Twitterbericht waarin hij de officier van justitie in het proces Van Rey met een kampbeul vergeleek en haar dood wenste.

Lees ook: Raadslid wenst 'kampbeul' Openbaar Ministerie dood.

De gemeenteraad heeft het helemaal met dit raadslid gehad, leert de door PvdA’er Henk Verreck opgestelde tekst: "Het consequent schofferen van mensen door hen op sociale media te vergelijken met nazi’s, heeft wat ons betreft een grens bereikt. (...) Een en ander schaadt in toenemende mate het aanzien van de raad en de stad."

Voorbeeldfunctie
Dries
Lodewijks (VVD) wees op de voorbeeldfunctie van raadsleden: "We moeten collectief laten weten dat we dit niet kunnen tolereren." Ron Meyer (SP) noemde het raadslid Nederlands kampioen uit-de-bocht-vliegen: "Dit soort bizar gedrag voedt het cynisme over de politiek. Petermann heeft zich buitenspel gezet. Niet voor een maand, maar voor de komende jaren."

Petermann, die niet over opstappen piekert en afwacht of hij strafrechtelijk wordt vervolgd, was er zelf niet bij. Hij heeft zich ter bezinning een maand teruggetrokken.

Lees hier al het nieuws rondom de opmerkelijke tweet van het raadslid.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bier tijdens algemene beschouwingen in Heerlen
OM: tweet van Heerlens raadslid niet strafbaar
Namen in Maankwartier-mails Heerlen blijven geheim
Heerlen wilde niet meewerken aan tv-item 'Kanniewaarzijn'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen