Overslaan en naar de inhoud gaan

Christelijke commune verhuist naar oude alcoholistenkliniek

Geplaatst opwoensdag 5 februari 2020 - 9:44

De evangelische gemeente Nieuw Leven Maastricht verhuist naar het voormalige Sanatorium voor Drankzuchtigen in Cadier en Keer.

De leefgemeenschap, die vertrekt uit wijkgebouw La Bellettsa in Heugemerveld, start er een nieuw initiatief: The Abbey.

Bijbelschool
De commune biedt plek aan 56 bewoners en verzorgt een bijbelschool, stages, retraites en is er een 24/7 gebedsruimte beschikbaar. De bewoners volgen onder de noemer ‘Samen Jezus Leven Leren Leven’ programma’s met thema-avonden en ontmoetingsmomenten. De kapel van het complex biedt ruimte voor conferenties.

Klooster
Het gebouw deed vanaf 1916 dienst als sanatorium. Wegens gebrek aan cliënten is de alcoholistenkliniek in 1919 omgevormd tot klooster Sint-Gerlach. In 2005 zijn de laatste paters vertrokken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen