Overslaan en naar de inhoud gaan

Christelijke commune verhuist naar oude alcoholistenkliniek

Geplaatst opwoensdag 5 februari 2020 - 9:44

De evangelische gemeente Nieuw Leven Maastricht verhuist naar het voormalige Sanatorium voor Drankzuchtigen in Cadier en Keer.

De leefgemeenschap, die vertrekt uit wijkgebouw La Bellettsa in Heugemerveld, start er een nieuw initiatief: The Abbey.

Bijbelschool
De commune biedt plek aan 56 bewoners en verzorgt een bijbelschool, stages, retraites en is er een 24/7 gebedsruimte beschikbaar. De bewoners volgen onder de noemer ‘Samen Jezus Leven Leren Leven’ programma’s met thema-avonden en ontmoetingsmomenten. De kapel van het complex biedt ruimte voor conferenties.

Klooster
Het gebouw deed vanaf 1916 dienst als sanatorium. Wegens gebrek aan cliënten is de alcoholistenkliniek in 1919 omgevormd tot klooster Sint-Gerlach. In 2005 zijn de laatste paters vertrokken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen