Overslaan en naar de inhoud gaan

Christelijke commune verhuist naar oude alcoholistenkliniek

Geplaatst opwoensdag 5 februari 2020 - 9:44

De evangelische gemeente Nieuw Leven Maastricht verhuist naar het voormalige Sanatorium voor Drankzuchtigen in Cadier en Keer.

De leefgemeenschap, die vertrekt uit wijkgebouw La Bellettsa in Heugemerveld, start er een nieuw initiatief: The Abbey.

Bijbelschool
De commune biedt plek aan 56 bewoners en verzorgt een bijbelschool, stages, retraites en is er een 24/7 gebedsruimte beschikbaar. De bewoners volgen onder de noemer ‘Samen Jezus Leven Leren Leven’ programma’s met thema-avonden en ontmoetingsmomenten. De kapel van het complex biedt ruimte voor conferenties.

Klooster
Het gebouw deed vanaf 1916 dienst als sanatorium. Wegens gebrek aan cliënten is de alcoholistenkliniek in 1919 omgevormd tot klooster Sint-Gerlach. In 2005 zijn de laatste paters vertrokken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen