Overslaan en naar de inhoud gaan

Chocoladefriet in Roermond: 'best wel lekker'

Geplaatst opmaandag 15 februari 2016 - 6:49

Friet overgoten met chocoladesaus beleefde zondag in Roermond de vuurdoop. En zoals voor al het eten geldt: zoveel mensen, zoveel smaken.

Het bijzondere frietje werd zondagochtend een uur lang gratis weggegeven door de Roermondse horecacondernemer Wim Cox en dat leverde wisselende reacties op. De actie was een reactie op het nieuws van een paar weken eerder dat een McDonald’s-vestiging in Japan de chocoladefriet ging verkopen.

Lees ook: Binnenkort in Roermond: friet met... Nutella

Afschuwelijk
Zondagochtend zijn de eters een beetje huiverig voor de eerste hap. "Ik denk dat het afschuwelijk zal zijn, maar ja, als je het niet proeft, dan weet je het niet", vertelt Ron Stevens uit Swalmen. Samen met Renate Baijings en de 7-jarige Niels zijn ze de eersten die zich om 11:00 uur bij Piet Friet in het Roermondse retailpark aan de culinaire noviteit wagen.

Chocolade
Even later peuzelt Renate de frietjes op en ook Niels, die vooraf nog angstvallig nee knikte op de vraag of hij dacht dat het lekker zou zijn, hapt ze gulzig naar binnen. Het frietzakje van Ron eindigt echter nog goeddeels gevuld in de prullenbak. "In het begin, als de chocolade nog vloeibaar is, dan gaat het wel. Maar als die eenmaal stolt, dan vind ik het toch allemaal wat minder."

Zoet met aardappel
Een Eindhovenaar die speciaal voor het frietje naar Roermond is komen rijden is enthousiaster. "
Het is eigenlijk best wel lekker. Natuurlijk smaakt het een beetje anders, maar eigenlijk is het ook weer niet zo gek, de combinatie van zoet met aardappel. In Amerika zie je het ook met de sweet baked potato. Het kan prima. Alleen zal het voor iedereen even wennen zijn."

Culinaire hit?
Of de friet met chocoladesaus een culinaire hit gaat worden, zal de toekomst moeten uitwijzen. Voorlopig blijft hij in het retailpark en het outletcenter in Roermond op de kaart staan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Binnenkort in Roermond: friet met... Nutella
Friet
Friture gesloten en beboet voor openen terras
Frietexpert: Lekkerste friet komt uit Tegelen
patat 1Limburg
Limburgse maakt kans op vakprijs frituurbranche
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen