Overslaan en naar de inhoud gaan

Chocoladefriet in Roermond: 'best wel lekker'

Geplaatst opmaandag 15 februari 2016 - 6:49

Friet overgoten met chocoladesaus beleefde zondag in Roermond de vuurdoop. En zoals voor al het eten geldt: zoveel mensen, zoveel smaken.

Het bijzondere frietje werd zondagochtend een uur lang gratis weggegeven door de Roermondse horecacondernemer Wim Cox en dat leverde wisselende reacties op. De actie was een reactie op het nieuws van een paar weken eerder dat een McDonald’s-vestiging in Japan de chocoladefriet ging verkopen.

Lees ook: Binnenkort in Roermond: friet met... Nutella

Afschuwelijk
Zondagochtend zijn de eters een beetje huiverig voor de eerste hap. "Ik denk dat het afschuwelijk zal zijn, maar ja, als je het niet proeft, dan weet je het niet", vertelt Ron Stevens uit Swalmen. Samen met Renate Baijings en de 7-jarige Niels zijn ze de eersten die zich om 11:00 uur bij Piet Friet in het Roermondse retailpark aan de culinaire noviteit wagen.

Chocolade
Even later peuzelt Renate de frietjes op en ook Niels, die vooraf nog angstvallig nee knikte op de vraag of hij dacht dat het lekker zou zijn, hapt ze gulzig naar binnen. Het frietzakje van Ron eindigt echter nog goeddeels gevuld in de prullenbak. "In het begin, als de chocolade nog vloeibaar is, dan gaat het wel. Maar als die eenmaal stolt, dan vind ik het toch allemaal wat minder."

Zoet met aardappel
Een Eindhovenaar die speciaal voor het frietje naar Roermond is komen rijden is enthousiaster. "
Het is eigenlijk best wel lekker. Natuurlijk smaakt het een beetje anders, maar eigenlijk is het ook weer niet zo gek, de combinatie van zoet met aardappel. In Amerika zie je het ook met de sweet baked potato. Het kan prima. Alleen zal het voor iedereen even wennen zijn."

Culinaire hit?
Of de friet met chocoladesaus een culinaire hit gaat worden, zal de toekomst moeten uitwijzen. Voorlopig blijft hij in het retailpark en het outletcenter in Roermond op de kaart staan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Binnenkort in Roermond: friet met... Nutella
Friet
Friture gesloten en beboet voor openen terras
Frietexpert: Lekkerste friet komt uit Tegelen
patat 1Limburg
Limburgse maakt kans op vakprijs frituurbranche
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen