Overslaan en naar de inhoud gaan

Chiptekort treft VDL Nedcar nog niet

Geplaatst opmaandag 29 maart 2021 - 16:03

Autofabrikant VDL Nedcar in Born heeft nog geen last van het wereldwijde tekort aan computerchips. Volgens een woordvoerder is dat te danken aan de stabiele materialenstroom van opdrachtgever BMW.

Autofabrikanten zoals Nissan, General Motors en Volvo gaven eerder aan hun productie wel noodgedwongen terug te moeten schroeven.

Toekomst
Het is nog ongewis of de autofabrikant in Born verzekerd blijft van een stabiele levering van computerchips. "Nu zijn er geen problemen. Maar ik kan niet in de toekomst kijken", laat een woordvoerder van VDL Nedcar weten.

Lees ook: Chinese interesse voor autoproductie bij VDL Nedcar

Chiptekort
Het chiptekort wordt veroorzaakt door de groeiende vraag naar elektronica als gevolg van de coronacrisis. Nu veel mensen thuiszitten, stijgt de behoefte aan bijvoorbeeld spelcomputers, smartphones en televisies. Dat leidt tot schaarste van computerchips, die zich ook vertaalt naar de autobranche.

Lees ook: Nedcar bouwde ruim 38.000 auto's minder in 2020

Slecht moment
Een chiptekort en daaruit voortvloeiende productieproblemen zouden VDL Nedcar op z'n zachtst gezegd niet goed uitkomen. Het bedrijf is momenteel op zoek naar andere opdrachtgevers omdat BMW zich in 2023 terugtrekt uit de fabriek in Born. Door het besluit staan in Born duizenden banen op de tocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen