Overslaan en naar de inhoud gaan

Chinook landt op Weerts voetbalveld: 'Het is een superkist'

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 16:36

Een hele speciale helikopterlanding op een voetbalveld in Weert dinsdag.

Op het sportpark van voetbalvereniging ODA landde een militaire Chinook-helikopter.

Superkist
Dit tweemotorig toestel wordt over de hele wereld ingezet in oorlogsgebieden, zoals Afghanistan en Irak. In de Chinook is plek voor 38 mensen. "Dit is een hele speciale helikopter. Voor die mannen van mij, maar ook voor Nederland", zegt adjudant Marnix Haverkamp. "Het is het werkpaard van de koninklijke luchtmacht. Het is een superkist."

Oefening
De Chinook landde in Weert vanwege een eindoefening van een peloton in opleiding van het korps mariniers. De 26 militairen waren in de vroege dinsdagochtend gedropt in de Laurabossen en patrouilleerden door de Weertse binnenstad. Vervolgens werden ze door de Chinook helikopter opgepikt en weggebracht.

Het toestel trok een hoop bekijks.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen