Overslaan en naar de inhoud gaan

Chinook landt op Weerts voetbalveld: 'Het is een superkist'

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 16:36

Een hele speciale helikopterlanding op een voetbalveld in Weert dinsdag.

Op het sportpark van voetbalvereniging ODA landde een militaire Chinook-helikopter.

Superkist
Dit tweemotorig toestel wordt over de hele wereld ingezet in oorlogsgebieden, zoals Afghanistan en Irak. In de Chinook is plek voor 38 mensen. "Dit is een hele speciale helikopter. Voor die mannen van mij, maar ook voor Nederland", zegt adjudant Marnix Haverkamp. "Het is het werkpaard van de koninklijke luchtmacht. Het is een superkist."

Oefening
De Chinook landde in Weert vanwege een eindoefening van een peloton in opleiding van het korps mariniers. De 26 militairen waren in de vroege dinsdagochtend gedropt in de Laurabossen en patrouilleerden door de Weertse binnenstad. Vervolgens werden ze door de Chinook helikopter opgepikt en weggebracht.

Het toestel trok een hoop bekijks.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen