Overslaan en naar de inhoud gaan

Chinook landt op Weerts voetbalveld: 'Het is een superkist'

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 16:36

Een hele speciale helikopterlanding op een voetbalveld in Weert dinsdag.

Op het sportpark van voetbalvereniging ODA landde een militaire Chinook-helikopter.

Superkist
Dit tweemotorig toestel wordt over de hele wereld ingezet in oorlogsgebieden, zoals Afghanistan en Irak. In de Chinook is plek voor 38 mensen. "Dit is een hele speciale helikopter. Voor die mannen van mij, maar ook voor Nederland", zegt adjudant Marnix Haverkamp. "Het is het werkpaard van de koninklijke luchtmacht. Het is een superkist."

Oefening
De Chinook landde in Weert vanwege een eindoefening van een peloton in opleiding van het korps mariniers. De 26 militairen waren in de vroege dinsdagochtend gedropt in de Laurabossen en patrouilleerden door de Weertse binnenstad. Vervolgens werden ze door de Chinook helikopter opgepikt en weggebracht.

Het toestel trok een hoop bekijks.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen