chinook helikopter blusheli duitsland meinweg

Heli's ingezet bij nablussen natuurbrand De Meinweg

Bij het nablussen van de natuurbrand in De Meinweg bij Herkenbosch zijn vrijdagochtend twee blushelikopters ingezet. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

Loadmaster chinook (23 apr 2020)
Zo bestrijdt Defensie natuurbranden met tanks en Chinooks

Twee grote natuurbranden die moeilijk te bestrijden zijn: de Veiligheidsregio zag zich genoodzaakt om de land- en luchtmacht in te schakelen.

anp chinook
Video: zo blussen Chinook-helikopters de brand

Sinds woensdag worden grote helikopters van defensie ingezet bij het blussen van de hardnekkige natuurbrand in de Meinweg. Dat levert spectaculaire beelden op.

Brand Deurnese Peel aan de rand van Griendtsveen 21-04-2020
Peelbrand bij Griendtsveen heeft al 250 hectare verwoest

De brand in de Deurnsche Peel is een klap voor de flora en fauna. De natuur herstelt zich wel, maar zeldzame soorten als de gladde slang en levendbarende hagedis zijn verloren.

Chinook Weert
Chinook landt op Weerts voetbalveld: 'Het is een superkist'

Een hele speciale helikopterlanding op een voetbalveld in Weert dinsdag.

Koningslust opgeschud door Chinook-helikopter

Omwonenden van een weiland in Koningslust keken vanmorgen raar op toen er een Chinook-helikopter landde.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten