Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Chinezen willen miljoenen investeren in Campus Maastricht

Geplaatst opmaandag 23 oktober 2017 - 19:26

Het Chinese Chengdu Wenjiang District wil samen met Brightlands Health Campus Maastricht 64 miljoen investeren in startende ondernemingen op de campus.

Daarvoor willen de partijen samen een fonds opzetten, zo is afgesproken.

Bezoek
De Chinezen deden deze toezegging tijdens een bezoek aan Maastricht. Een delegatie onder leiding van burgemeester Chen Zhiyong bracht onder andere een bezoek aan de scanners van Scannexus op de Campus.

Beide partijen hebben een overeenkomst voor het Chinees-Nederlandse investeringsfonds ondertekend.

Eigen campus
Voor Chengdu Wenjiang District is de samenwerking interessant omdat het een eigen campus hebben. Chengdu Medical City en Health Campus Maastricht werken al samen. Beide partijen willen beginnen met een totale investering van 3,8 miljoen euro.Wenjiang
Het Wenjiang District, gelegen in het noordwesten van de stad Chengdu, staat bekend als pionier vanwege de uitgebreide hervorming van kleine en middelgrote ondernemingen, gericht op het ontwikkelen van de gezondheidsketen en de medische industrie.

Foto: Maastricht Health Campus
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen