Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Chinezen willen miljoenen investeren in Campus Maastricht

Geplaatst opmaandag 23 oktober 2017 - 19:26

Het Chinese Chengdu Wenjiang District wil samen met Brightlands Health Campus Maastricht 64 miljoen investeren in startende ondernemingen op de campus.

Daarvoor willen de partijen samen een fonds opzetten, zo is afgesproken.

Bezoek
De Chinezen deden deze toezegging tijdens een bezoek aan Maastricht. Een delegatie onder leiding van burgemeester Chen Zhiyong bracht onder andere een bezoek aan de scanners van Scannexus op de Campus.

Beide partijen hebben een overeenkomst voor het Chinees-Nederlandse investeringsfonds ondertekend.

Eigen campus
Voor Chengdu Wenjiang District is de samenwerking interessant omdat het een eigen campus hebben. Chengdu Medical City en Health Campus Maastricht werken al samen. Beide partijen willen beginnen met een totale investering van 3,8 miljoen euro.Wenjiang
Het Wenjiang District, gelegen in het noordwesten van de stad Chengdu, staat bekend als pionier vanwege de uitgebreide hervorming van kleine en middelgrote ondernemingen, gericht op het ontwikkelen van de gezondheidsketen en de medische industrie.

Foto: Maastricht Health Campus
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen