Overslaan en naar de inhoud gaan

Chinezen kopen failliet Solland Solar

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2016 - 7:22

De Chinese zonnecellenfabrikant Trina Solar heeft het failliete Solland Solar gekocht. De deal levert werk op voor meer dan honderd mensen, is de verwachting.

Naast de inboedel hebben de Chinezen ook het onroerend goed van het failliete bedrijf op het grensoverschrijdende industrieterrein Avantis bij Heerlen gekocht.

Faillissement
Solland Solar, in 2003 opgericht door ondernemer Gosse Boxhoorn en sinds 2011 in bezit van de Italiaanse zakenman Massimo Pugliese, ging afgelopen augustus failliet. Het bedrijf was ten onder gegaan aan torenhoge maandelijkse kosten, gebrek aan klanten en productieproblemen. De schulden waren daardoor opgelopen tot 14 miljoen euro.

Honderd banen
Op het moment van het faillissement, had het bedrijf nog 71 mensen in dienst. Curator Dominique Roomberg liet maandag weten dat de nieuwe eigenaar zich bereid heeft verklaard zoveel mogelijk gebruik te maken van het oorspronkelijke personeel van Solland Solar. Volgens Roomberg gaat het om honderd banen.

Woordvoerster Jodie Roussell van Trina Solar zegt dat het gaat om "meer dan honderd banen", maar wil geen garanties geven dat oud-werknemers de voorkeur genieten. Volgens haar gaat de werving van personeel snel van start. Wanneer de productie van zonnecellen weer kan worden opgestart, is nog niet bekend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Solland Solar Vlag
Uitstel van betaling voor Solland Solar uit Heerlen
Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen
Sprankje hoop op doorstart Solland Solar
Eigenaar Solland trekt beroep tegen faillissement in
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen