Overslaan en naar de inhoud gaan

Chinezen kopen failliet Solland Solar

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2016 - 7:22

De Chinese zonnecellenfabrikant Trina Solar heeft het failliete Solland Solar gekocht. De deal levert werk op voor meer dan honderd mensen, is de verwachting.

Naast de inboedel hebben de Chinezen ook het onroerend goed van het failliete bedrijf op het grensoverschrijdende industrieterrein Avantis bij Heerlen gekocht.

Faillissement
Solland Solar, in 2003 opgericht door ondernemer Gosse Boxhoorn en sinds 2011 in bezit van de Italiaanse zakenman Massimo Pugliese, ging afgelopen augustus failliet. Het bedrijf was ten onder gegaan aan torenhoge maandelijkse kosten, gebrek aan klanten en productieproblemen. De schulden waren daardoor opgelopen tot 14 miljoen euro.

Honderd banen
Op het moment van het faillissement, had het bedrijf nog 71 mensen in dienst. Curator Dominique Roomberg liet maandag weten dat de nieuwe eigenaar zich bereid heeft verklaard zoveel mogelijk gebruik te maken van het oorspronkelijke personeel van Solland Solar. Volgens Roomberg gaat het om honderd banen.

Woordvoerster Jodie Roussell van Trina Solar zegt dat het gaat om "meer dan honderd banen", maar wil geen garanties geven dat oud-werknemers de voorkeur genieten. Volgens haar gaat de werving van personeel snel van start. Wanneer de productie van zonnecellen weer kan worden opgestart, is nog niet bekend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Solland Solar Vlag
Uitstel van betaling voor Solland Solar uit Heerlen
Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen
Sprankje hoop op doorstart Solland Solar
Eigenaar Solland trekt beroep tegen faillissement in
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen