Overslaan en naar de inhoud gaan

Chinese technologiegigant naar Campus Heerlen

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 19:44

Het Chinese bedrijf WeCash opent een vestiging op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

De technologiegigant regelt betalingen en ontwikkelt onder meer computerprogramma’s, waarmee het de kredietwaardigheid van individuen nauwkeurig kan bepalen.

Onderzoeksfaciliteit
Het bedrijf heeft dinsdag een samenwerkingsovereenkomst met de campus gesloten. In eerste instantie komt het bedrijf met een kleine groep verkenners naar de campus. Die moeten een onderzoeksfaciliteit opzetten. Begin 2019 moet die operationeel zijn en werk bieden aan dertig tot vijftig werknemers uit de Euregio.

Volgens Daniel Qin van WeCash heeft het bedrijf bewust voor Heerlen gekozen. "We zien de potentie van de campus. Hier kunnen we ook samenwerken met andere bedrijven die er gevestigd zijn", zo reageert hij.

Europese markt
WeCash is onder meer actief in China, Brazilië, Indonesië en Taiwan en wil nu via Heerlen de Europese markt betreden. "WeCash brengt niet alleen specifieke kennis en kunde op het gebied van nieuwe technologie. Zij hebben deze kennis weten om te zetten in een succesvol businessmodel", aldus Peter Verkoulen van de campus.

Investeringsbevordering
Gedeputeerde Joost van den Akker is blij met de komst van WeCash. "De versterking van de campus door deze Chinese partij onderstreept het gunstige vestigingsklimaat voor internationale ondernemingen. Op het gebied van handels- en investeringsbevordering krijgt China speciale aandacht van de provincie."

WeCash heeft wereldwijd 130 miljoen klanten.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen