Overslaan en naar de inhoud gaan

Chinese technologiegigant naar Campus Heerlen

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 19:44

Het Chinese bedrijf WeCash opent een vestiging op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

De technologiegigant regelt betalingen en ontwikkelt onder meer computerprogramma’s, waarmee het de kredietwaardigheid van individuen nauwkeurig kan bepalen.

Onderzoeksfaciliteit
Het bedrijf heeft dinsdag een samenwerkingsovereenkomst met de campus gesloten. In eerste instantie komt het bedrijf met een kleine groep verkenners naar de campus. Die moeten een onderzoeksfaciliteit opzetten. Begin 2019 moet die operationeel zijn en werk bieden aan dertig tot vijftig werknemers uit de Euregio.

Volgens Daniel Qin van WeCash heeft het bedrijf bewust voor Heerlen gekozen. "We zien de potentie van de campus. Hier kunnen we ook samenwerken met andere bedrijven die er gevestigd zijn", zo reageert hij.

Europese markt
WeCash is onder meer actief in China, Brazilië, Indonesië en Taiwan en wil nu via Heerlen de Europese markt betreden. "WeCash brengt niet alleen specifieke kennis en kunde op het gebied van nieuwe technologie. Zij hebben deze kennis weten om te zetten in een succesvol businessmodel", aldus Peter Verkoulen van de campus.

Investeringsbevordering
Gedeputeerde Joost van den Akker is blij met de komst van WeCash. "De versterking van de campus door deze Chinese partij onderstreept het gunstige vestigingsklimaat voor internationale ondernemingen. Op het gebied van handels- en investeringsbevordering krijgt China speciale aandacht van de provincie."

WeCash heeft wereldwijd 130 miljoen klanten.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen