Overslaan en naar de inhoud gaan

Chinese promotor moet logistiek in Venlo op kaart zetten

Geplaatst opdonderdag 19 september 2019 - 17:15

Logistiek dienstverlener Cabooter Group in Venlo en ontwikkelingsmaatschappij LIOF gaan samenwerken met China Investment Promotion Agency (CIPA).

De Chinezen moeten ervoor zorgen dat de logistieke hotspot Venlo meer bekendheid krijgt in het Aziatische land.

Promoten, verzamelen en versturen
CIPA gaat Venlo onder de naam Sino-Europe Logistics Park Venlo Region in China promoten. Chinese bedrijven moeten vanuit Venlo de Europese markt gaan bedienen. Ook moet Venlo de plek worden waar producten voor de export naar China worden verzameld en verstuurd.

Railterminal
Voor Cabooter is het van groot belang dat er meer import en export vanuit Venlo naar China en omgekeerd gaat plaatsvinden. Het bedrijf bouwt momenteel een nieuwe railterminal in Venlo en heeft een rechtstreekse spoorverbinding met het Verre Oosten.

De drie partijen tekenen vrijdag een intentieverklaring voor de samenwerking.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen