Overslaan en naar de inhoud gaan

Chinese horecaondernemer regelt 7.000 mondkapjes voor zorg

Geplaatst opdonderdag 9 april 2020 - 17:24

De Limburgse horecaondernemer Danny Deng bood donderdagmiddag 2.000 mondkapjes aan bij zorgcentrum de Koepelhof in Maastricht.

Een dag er vóór heeft hij er al 5.000 aangeboden bij de MeanderGroep in Heerlen.

Facebook
Het begon met een facebookberichtje aan de Maastrichtse wethouder Vivianne Heijnen. "Ik kreeg de vraag of ik een instelling binnen de stad wist die heel hard mondkapjes nodig hadden", vertelt Heijnen. "Daarop heb ik contact opgenomen met de teamleider van de Koepelhof en zo is het balletje gaan rollen."

Video: L1

Familie
Al de horecazaken van Deng zijn momenteel gesloten. Samen met zijn personeel wil hij graag iets betekenen voor de maatschappij. Daarom is hij begonnen met het inzamelen van mondkapjes. "Ik heb een Aziatische achtergrond", vertelt Deng. "Mijn familie woont daar en die vraag ik om veel mondkapjes deze kant op te sturen."

Gratis
Mondkapjes regelen is niet het enige wat Deng en zijn personeel momenteel doen. "Ik dacht, waar ben ik nou goed in? En dat is koken", vertelt Deng. Daarom heeft hij afgelopen week maaltijden afgeleverd aan het zorgpersoneel in ziekenhuizen in Maastricht, Heerlen en Sittard. "We blijven mondkapjes regelen en ook zullen wij de komende weken zorgpersoneel geheel vrijblijvend verwennen met onze maaltijden, want zij werken kei- en keihard", aldus Deng.

Broodnodig
Volgens Richard Becker, manager verpleegzorg, betekent deze schenking veel voor zijn personeel. "Het is broodnodig, want we willen onze medewerkers en bewoners beschermen", zegt Becker "en willen dat ook de komende weken, maanden kunnen blijven doen."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen