Overslaan en naar de inhoud gaan

Chinees restaurant bedreigd: 'Ik snijd jullie tong af'

Geplaatst opwoensdag 2 juni 2021 - 12:28

Een man heeft dinsdagmiddag gedreigd het Aziatisch restaurant Ocean Paradise aan de Rijksweg Zuid in Sittard in brand te steken.

Een medewerker heeft de man uiteindelijk verjaagd.

Chinees
Volgens een medewerker kwam de man net voor het restaurant open zou gaan binnen en vroeg of het een Japans of Chinees restaurant is. De medewerker antwoordde dat het een Chinees restaurant is. De man maakte vervolgens opmerkingen over de Chinese president. Hij had een bus insectenspray bij zich en riep dat hij terug zou komen om de medewerker de keel door te snijden.

Lees ook: Forse toename discriminatie Aziaten door coronacrisis

Tong afsnijden
Twee uur later kwam de man terug waarna hij een mes trok en dreigde bij iedereen de tong eruit te snijden. De man had ook een fles terpentine bij zich die hij op de muren en vloer spoot. Dezelfde medewerker heeft de man uiteindelijk met een stok het restaurant uit kunnen jagen. Buiten op straat zagen mensen de man wegrennen en belden de politie. De politie heeft de man opgepakt.

Lees ook: Chinees volledig beklad door vandalen

In 2017 was het restaurant volledig beklad door vandalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen