Overslaan en naar de inhoud gaan

‘China’ levert Limburg nog weinig op

Geplaatst opvrijdag 16 januari 2015 - 20:00

De gemeenten Weert en Maastricht en de provincie Limburg, die een officiële vriendschapsband hebben in China, hebben daar de afgelopen jaren nog geen concrete zaken kunnen doen.

Toch stijgt het aantal Limburgse bedrijven in China.

Weert (sinds vijf jaar banden met Hangzhou), Maastricht (ruim twee jaar banden met Chengdu) en de provincie (ruim twee jaar banden met de provincie Sichuan) steken jaarlijks geld in vriendschapsbanden en handelsmissies. In het geval van Weert en Maastricht gaat het om 15.000 euro per jaar en bij de provincie om een ton per jaar.

Vertrouwen
Volgens Robbert Lambriks, China-kenner van de provincie Limburg, komt dat omdat het in China lang duurt voor er een vertrouwensbasis is met potentiële klanten en investeerders. Toch denkt hij dat de gemeenten Weert en Maastricht en zeker de provincie Limburg zelf een band hebben met China waarmee die overheden een voorkeursbehandeling kunnen claimen.

Orders
Daarmee zouden concrete orders op korte termijn mogelijk zijn. Gemeenten als Heerlen, Venlo, Horst aan de Maas en Sittard-Geleen die binnen provincieverband (het Chinaplatform) aan de weg timmeren in China, maken daar volgens Lambriks op termijn ook kans op.

24 bedrijven
Overigens zijn er in China al 24 Limburgse bedrijven actief die min of meer hun eigen weg hebben gevonden. Volgens cijfers van de Nederlandse ambassade in Peking is dat aantal sinds 2012 toen er 17 bedrijven uit de provincie actief waren in 2014 met 7 bedrijven gestegen naar 24.

Lees meer hierover in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad van zaterdag.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Chinezen tuk op vastgoed in Limburg
Interesse bedrijven Weert voor handelsmissie China
'Weert profiteert van band met Chinese zusterstad'
Alibaba strijkt neer in Luik, tegenvaller voor Weert
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen