Overslaan en naar de inhoud gaan

China Hotel in Weert van de baan

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 11:57

Er komt geen China Hotel in Weert. Dat heeft de gemeente woensdag bekend gemaakt. De intentieovereenkomst die de gemeente met het China Center Amsterdam had gesloten, is verlopen en Weert ziet geen aanleiding om verder te praten.

Sinds 2015 wordt gesproken over een China Hotel bij de Stadsbrug in Weert.

Lees ook: Chinees hotel in Weert stap dichterbij

Onvoldoende voortgang
Het hotel zou ruimte bieden aan 600 gasten, voornamelijk uit China. Die zouden vanuit Weert, West-Europa kunnen bezoeken. In het hotel zou ook een casino moeten komen. De gemeente concludeert nu dat er onvoldoende voortgang is geboekt bij de uitwerking van de plannen. "Ik vind het jammer dat de initiatiefnemers er niet in zijn geslaagd om deze ontwikkeling mogelijk te maken", zegt wethouder Wendy van Eijk (VVD).

Passende invulling
Het college gaat nu op zoek naar een andere bestemming voor de hoek Eindhovenseweg/Zuid-Willemsvaart. "De Stadsbruglocatie vraagt om een goede invulling en afstemming met de directe omgeving. Toekomstige initiatieven worden hierop beoordeeld. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze mooie locatie in Weert een passende invulling krijgt", aldus Van Eijk.

Grote druk
Fractievoorzitter Thomas van Gemert van de VVD wil dat in het gebied nieuwe woningen komen. "Er ligt een grote druk op de woningmarkt in Weert en het lijkt ons daarom goed de mogelijkheid voor woningbouw op die plek te onderzoeken."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen