Overslaan en naar de inhoud gaan

China Hotel in Weert van de baan

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 11:57

Er komt geen China Hotel in Weert. Dat heeft de gemeente woensdag bekend gemaakt. De intentieovereenkomst die de gemeente met het China Center Amsterdam had gesloten, is verlopen en Weert ziet geen aanleiding om verder te praten.

Sinds 2015 wordt gesproken over een China Hotel bij de Stadsbrug in Weert.

Lees ook: Chinees hotel in Weert stap dichterbij

Onvoldoende voortgang
Het hotel zou ruimte bieden aan 600 gasten, voornamelijk uit China. Die zouden vanuit Weert, West-Europa kunnen bezoeken. In het hotel zou ook een casino moeten komen. De gemeente concludeert nu dat er onvoldoende voortgang is geboekt bij de uitwerking van de plannen. "Ik vind het jammer dat de initiatiefnemers er niet in zijn geslaagd om deze ontwikkeling mogelijk te maken", zegt wethouder Wendy van Eijk (VVD).

Passende invulling
Het college gaat nu op zoek naar een andere bestemming voor de hoek Eindhovenseweg/Zuid-Willemsvaart. "De Stadsbruglocatie vraagt om een goede invulling en afstemming met de directe omgeving. Toekomstige initiatieven worden hierop beoordeeld. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze mooie locatie in Weert een passende invulling krijgt", aldus Van Eijk.

Grote druk
Fractievoorzitter Thomas van Gemert van de VVD wil dat in het gebied nieuwe woningen komen. "Er ligt een grote druk op de woningmarkt in Weert en het lijkt ons daarom goed de mogelijkheid voor woningbouw op die plek te onderzoeken."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen