Overslaan en naar de inhoud gaan

China Hotel in Weert van de baan

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 11:57

Er komt geen China Hotel in Weert. Dat heeft de gemeente woensdag bekend gemaakt. De intentieovereenkomst die de gemeente met het China Center Amsterdam had gesloten, is verlopen en Weert ziet geen aanleiding om verder te praten.

Sinds 2015 wordt gesproken over een China Hotel bij de Stadsbrug in Weert.

Lees ook: Chinees hotel in Weert stap dichterbij

Onvoldoende voortgang
Het hotel zou ruimte bieden aan 600 gasten, voornamelijk uit China. Die zouden vanuit Weert, West-Europa kunnen bezoeken. In het hotel zou ook een casino moeten komen. De gemeente concludeert nu dat er onvoldoende voortgang is geboekt bij de uitwerking van de plannen. "Ik vind het jammer dat de initiatiefnemers er niet in zijn geslaagd om deze ontwikkeling mogelijk te maken", zegt wethouder Wendy van Eijk (VVD).

Passende invulling
Het college gaat nu op zoek naar een andere bestemming voor de hoek Eindhovenseweg/Zuid-Willemsvaart. "De Stadsbruglocatie vraagt om een goede invulling en afstemming met de directe omgeving. Toekomstige initiatieven worden hierop beoordeeld. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze mooie locatie in Weert een passende invulling krijgt", aldus Van Eijk.

Grote druk
Fractievoorzitter Thomas van Gemert van de VVD wil dat in het gebied nieuwe woningen komen. "Er ligt een grote druk op de woningmarkt in Weert en het lijkt ons daarom goed de mogelijkheid voor woningbouw op die plek te onderzoeken."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen