Overslaan en naar de inhoud gaan

Chileense gamefans kruipen in huid jarige Stefanie Joosten

Geplaatst opmaandag 6 augustus 2018 - 17:37

De Roermondse Stefanie Joosten heeft een bijzondere 30e verjaardag achter de rug. Het model was op een gameconventie in Chili. Niet alleen om handtekeningen uit te delen, maar ook om fans te beoordelen die zich als haar hadden verkleed.

Gameliefhebbers hebben zich niet letterlijk als Joosten verkleed, maar als Quiet. Dit is een karakter uit de populaire game Metal Gear Solid The Phantom Pain.

Quiet
Het karakter Quiet, een zwijgzame sluipschutter, is gebaseerd op Joosten. Voor Metal Gear Solid zijn haar lichaam, bewegingen en gezichtsuitdrukking ingescand. Het Roermondse model was uitgenodigd om in het Chileense Huechuraba handtekeningen uit te delen en om met fans op de foto te gaan. Volgens het model stonden er honderden fans in de rij om haar van dichtbij te bewonderen.

Verder zat ze in de jury om cosplayers te beoordelen. Dit zijn fans die in de huid kruipen van populaire karakters uit games.

Lees ook: Limburgs model Stefanie Joosten in Japanse videogame

30e verjaardag
Joosten vierde zondag haar 30e verjaardag. De organisatie van de driedaagse Zuid-Amerikaanse gameconventie heeft hier uitgebreid bij stilgestaan. "Ze kwamen met een taart het podium op en iedereen in de zaal zong happy birthday", zegt Joosten. "Dat was heel bijzonder."

Voice-acting
Het model is binnenkort weer in een videogame en een film te bewonderen. Als stemactrice om precies te zien. Voor een nieuwe Japanse videogame gaat ze een stem inspreken. Verder neemt ze de themesong van het spel voor haar rekening. Ook gaat ze binnenkort aan de slag met een Franse animatiefilm.

Lees ook: Model Stefanie Joosten schittert in nieuwe game en film

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen