Overslaan en naar de inhoud gaan

'Chickfriend prees producten aan op vakbeurs in Venray'

Geplaatst opmaandag 14 augustus 2017 - 7:47

Het bedrijf Chickfriend, spil in het eierschandaal, heeft begin dit jaar op een vakbeurs in Venray gestaan om hun producten aan pluimveehouders te verkopen.

Dat vertelt Leo Pennartz, eigenaar van een boerderijwinkel in Landgraaf, in De Limburger.

Verkooptruc
"Die jongens stonden in februari nog in Venray op de beurs om hun schoonmaakkunsten en zogenaamde biologische producten aan te prijzen", aldus Pennartz. "Ik heb gezegd: ik blijf mijn eigen schoonmakers trouw. Maar er moeten toch heel wat mensen in de verkooptruc zijn getrapt."

Hobbyboeren
Een aantal hobbyboeren en Limburgse boerderijwinkels zagen door het eierschandaal de vraag naar eieren stijgen. Zo ook bij de familie Colbers uit Tegelen. Ze hebben zeventien kippen rondscharrelen en moeten steeds vaker 'nee' verkopen, omdat alle eieren al verkocht zijn.

Volgens de hobbyboer willen consumenten niets riskeren en geven ze daarom nu de voorkeur aan de eieren van de hobbyboeren.

Lees ook: Drukte bij hobbyboeren door eierschandaal

Video: L1

Gevaarlijk
De twee bestuurders van Chickfriend werden donderdag opgepakt. Ze worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door de leverantie of toepassing van het middel fipronil in stallen met leghennen. Daarnaast worden ze verdacht van het voorhanden hebben van een verboden middel.

De twee mannen horen maandag of ze voorlopig vast blijven zitten of vrijkomen. Als het Openbaar Ministerie ze langer wil vasthouden, moeten ze maandag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die besluit of het voorarrest verlengd moet worden.

Onderzoek
Het Nederlandse onderzoek richt zich naast Chickfriend ook op de Belgische toeleverancier Poultry-Vision en een bedrijf uit Nederland dat vermoedelijk samenwerkte met de Belgische toeleverancier.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

2,5 miljoen kippen dood door fipronil-schandaal
Verdachten eierschandaal langer vast
Limburgse boeren naar fipronildebat in Tweede Kamer
De fipronil-affaire tot nu toe
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen