Overslaan en naar de inhoud gaan

'Chickfriend prees producten aan op vakbeurs in Venray'

Geplaatst opmaandag 14 augustus 2017 - 7:47

Het bedrijf Chickfriend, spil in het eierschandaal, heeft begin dit jaar op een vakbeurs in Venray gestaan om hun producten aan pluimveehouders te verkopen.

Dat vertelt Leo Pennartz, eigenaar van een boerderijwinkel in Landgraaf, in De Limburger.

Verkooptruc
"Die jongens stonden in februari nog in Venray op de beurs om hun schoonmaakkunsten en zogenaamde biologische producten aan te prijzen", aldus Pennartz. "Ik heb gezegd: ik blijf mijn eigen schoonmakers trouw. Maar er moeten toch heel wat mensen in de verkooptruc zijn getrapt."

Hobbyboeren
Een aantal hobbyboeren en Limburgse boerderijwinkels zagen door het eierschandaal de vraag naar eieren stijgen. Zo ook bij de familie Colbers uit Tegelen. Ze hebben zeventien kippen rondscharrelen en moeten steeds vaker 'nee' verkopen, omdat alle eieren al verkocht zijn.

Volgens de hobbyboer willen consumenten niets riskeren en geven ze daarom nu de voorkeur aan de eieren van de hobbyboeren.

Lees ook: Drukte bij hobbyboeren door eierschandaal

Video: L1

Gevaarlijk
De twee bestuurders van Chickfriend werden donderdag opgepakt. Ze worden verdacht van het in gevaar brengen van de volksgezondheid door de leverantie of toepassing van het middel fipronil in stallen met leghennen. Daarnaast worden ze verdacht van het voorhanden hebben van een verboden middel.

De twee mannen horen maandag of ze voorlopig vast blijven zitten of vrijkomen. Als het Openbaar Ministerie ze langer wil vasthouden, moeten ze maandag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die besluit of het voorarrest verlengd moet worden.

Onderzoek
Het Nederlandse onderzoek richt zich naast Chickfriend ook op de Belgische toeleverancier Poultry-Vision en een bedrijf uit Nederland dat vermoedelijk samenwerkte met de Belgische toeleverancier.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

2,5 miljoen kippen dood door fipronil-schandaal
Verdachten eierschandaal langer vast
Limburgse boeren naar fipronildebat in Tweede Kamer
De fipronil-affaire tot nu toe
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen