Overslaan en naar de inhoud gaan

Chevremont in angst na reeks autobranden

Geplaatst opwoensdag 17 mei 2017 - 11:48

Inwoners van de Kerkraadse wijk Chevremont leven in angst na een reeks autobranden.

In de Sint Quirinusstraat vlogen in de nacht van dinsdag op woensdag twee auto's in brand. Ook in een derde auto werd geprobeerd brand te stichten, maar dat lukte niet. Het is de zevende brand in de wijk in enkele maanden tijd.

Lees ook: Eén nacht, twee autobranden op Kerkraads woonerf

Vrees
"We leven nu in angst", zegt een van de slachtoffers. De auto van de man ging vannacht in de fik en werd in de loop van de ochtend weggetakeld. "Wanneer beginnen ze met het in brand steken van huizen", vraagt hij zich hardop af. Buurtbewoners hebben geen idee wie er achter de brandstichtingen zit. "Het gebeurt steeds op dezelfde hoek, maar van de daders is niks te bespeuren. Het is een trieste zaak."

Onderzoek
De politie is in de wijk bezig met buurtonderzoek. Er worden folders verspreid in de hoop dat getuigen zich melden. Na de eerdere branden werden die folders ook verspreid, maar dat leverde toen niks op.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie gaat uit van brandstichting bij autobranden Kerkrade
Eén nacht, twee autobranden op Kerkraads woonerf
Autobrand Sittard: politie gaat uit van brandstichting
Aanpak autobranden Weert ook elders in Limburg toegepast
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen