Gemeente: 'Veiligheid Chemelot harde voorwaarde groei'

De aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over Chemelot zijn voor de gemeente Sittard-Geleen een 'harde voorwaarde' wil dit industrieterrein verder groeien.

Chemelot: wij werken al aan de veiligheid

Het industrieterrein Chemelot in Geleen is al bezig om de veiligheid te verbeteren.

'Recent ammoniaklek toont belang betere samenwerking aan'

Het ammoniaklek op Chemelot eind mei toont het belang aan van betere samenwerking tussen de bedrijven op het terrein.

Onderzoeksraad: Veiligheid Chemelot moet beter

De veiligheid op chemiepark Chemelot in Sittard-Geleen is te veel versnipperd, en moet worden aangepast aan de ambities.

Zo heeft chemiepark Chemelot de veiligheid geregeld

De Onderzoeksraad voor Veiligheid deed afgelopen maanden onderzoek naar de veiligheid en het toezicht op chemiepark Chemelot. De resultaten zijn donderdag gepresenteerd. Hoe heeft Chemelot de veiligheid eigenlijk geregeld?

Onderzoeksrapport Chemelot: wat is er aan de hand?

De Onderzoeksraad voor Veiligheid presenteerde donderdag een rapport over de veiligheid en het toezicht op chemiepark Chemelot in Sittard-Geleen. Waarom werd er afgelopen tijd uitgebreid onderzoek gedaan?

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV