Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemieconcern bouwt nieuwe fabriek in Roermond

Geplaatst opdonderdag 9 augustus 2018 - 12:47

Chemieconcern Sekisui Chemical gaat 12,3 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek in Roermond.

Daar zullen thermische interfacematerialen voor milieuvriendelijke elektrische voertuigen geproduceerd worden. De nieuwe fabriek levert twintig nieuwe banen op.

Warmtegeleiders
Met de nieuwe productielocatie speelt het Japanse concern in op de toenemende vraag naar elektrische auto's. Sekisui gaat hier onderdelen maken die slijtvast en warmtegeleidend zijn. Deze onderdelen worden onder meer gebruikt bij elektrische auto's.

Lees ook: Foliefabrikant Sekisui breidt uit in Roermond en Geleen

Europese hoofdzetel
Het nieuwe bedrijf in Nederland gaat Sekisui Polymatech Europe heten. Het wordt tevens de Europese hoofdzetel van het bedrijfsonderdeel. Sekisui is geen onbekende. Het heeft al vier fabrieken in onze provincie. Ook is de hoofdzetel van Sekisui Europa in Roermond gevestigd.

Uitbreiding
Eerder kondigden de Japanners aan dat het de bestaande fabrieken in Geleen en Roermond de komende jaren gaat uitbreiden. In deze fabrieken maakt het bedrijf folie dat wordt gebruikt in gelamineerd glas.

In Roermond wordt in januari 2019 begonnen met de uitbreiding. In het voorjaar van 2020 moet de fabriek in gebruik worden genomen. Dan begint ook de bouw in Geleen. Voor deze uitbreiding trekt het bedrijf 155 miljoen euro uit.

Chemiereus
De Japanse chemiereus is wereldwijd actief. Het heeft ruim 23.000 werknemers en maakt producten voor onder andere de bouw, elektronica en auto-industrie.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen