Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemiebedrijf Sekisui breidt uit in Geleen en Roermond

Geplaatst opwoensdag 14 juni 2017 - 16:45

Het Japanse chemiebedrijf Sekisui breidt flink uit in Limburg.

In Geleen opent de Japanse chemiereus zijn European Research Center op de Brightlands Chemelot Campus. Daarnaast worden de productiefaciliteiten op Chemelot en in Roermond uitgebreid. Het bedrijf maakte dat woensdag bekend bij de viering van het twintigjarig bestaan in Nederland.

Folie
​Sekisui maakt in Roermond kunststoffolie dat wordt gebruikt in gelamineerd glas, voor onder meer de auto-industrie en de bouw. De kunsthars waarvan die folie wordt gemaakt, komt van de fabriek in Geleen. Hoeveel nieuwe banen er door de uitbreiding bijkomen, is nog niet bekend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Chemelot: van onderzoek veiligheid kunnen we leren
Ioniqa bouwt plastic-recyclefabriek op Chemelot
Problemen ammoniakfabriek: weken fakkelen bij Chemelot
Onderzoeksraad presenteert rapport over veiligheid Chemelot
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen