Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemicaliën drugsinval goed voor 10 miljoen aan speed

Geplaatst opdonderdag 1 februari 2018 - 6:56

De 360 vaten met chemicaliën die woensdag bij een grote politie-inval werden gevonden in Nieuw-Bergen bevatten voornamelijk zout- en mierenzuur.

Samen met de nog eens 70 vaten die werden ontdekt in het Gelderse Velddriel was dat goed voor ruim 21.000 kilo amfetamine met een straatwaarde van ruim 10 miljoen kilo, heeft de politie laten weten.

Lees ook: Container vol chemicaliën gevonden tijdens grote drugsactie

Vijftien invallen
De vaten in Bergen waren opgeslagen in een loods op bedrijventerrein de Flammert. Dat was een van de in totaal vijftien plekken in Limburg, Brabant, Gelderland en Utrecht die door de politie werden doorzocht. 's Ochtends werd op twee plekken binnengevallen, later op de dag kwamen daar nog twee plekken bij.

Venlo
Ook in Venray en Venlo kwam de politie in actie. In die laatste plaats werd een man van 27 opgepakt door een arrestatieteam. Daar vonden agenten een paar honderd gram hasj en een beetje cocaïne. In Venray werden resten van amfetamine en een vat methanol gevonden.

Hoofdverdachte
​Behalve de Venlonaar zijn er nog vier mensen aangehouden. De hoofdverdachte is een 52-jarige man die werd opgepakt in Geldrop. Alle verdachten zitten in beperking, wat betekent dat ze geen contact mogen hebben met de buitenwereld, met uitzondering van hun advocaat.

Lees ook: Arrestatieteam slaat Venlonaar in de boeien

Deel dit bericht via
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen