Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemicaliën drugsinval goed voor 10 miljoen aan speed

Geplaatst opdonderdag 1 februari 2018 - 6:56

De 360 vaten met chemicaliën die woensdag bij een grote politie-inval werden gevonden in Nieuw-Bergen bevatten voornamelijk zout- en mierenzuur.

Samen met de nog eens 70 vaten die werden ontdekt in het Gelderse Velddriel was dat goed voor ruim 21.000 kilo amfetamine met een straatwaarde van ruim 10 miljoen kilo, heeft de politie laten weten.

Lees ook: Container vol chemicaliën gevonden tijdens grote drugsactie

Vijftien invallen
De vaten in Bergen waren opgeslagen in een loods op bedrijventerrein de Flammert. Dat was een van de in totaal vijftien plekken in Limburg, Brabant, Gelderland en Utrecht die door de politie werden doorzocht. 's Ochtends werd op twee plekken binnengevallen, later op de dag kwamen daar nog twee plekken bij.

Venlo
Ook in Venray en Venlo kwam de politie in actie. In die laatste plaats werd een man van 27 opgepakt door een arrestatieteam. Daar vonden agenten een paar honderd gram hasj en een beetje cocaïne. In Venray werden resten van amfetamine en een vat methanol gevonden.

Hoofdverdachte
​Behalve de Venlonaar zijn er nog vier mensen aangehouden. De hoofdverdachte is een 52-jarige man die werd opgepakt in Geldrop. Alle verdachten zitten in beperking, wat betekent dat ze geen contact mogen hebben met de buitenwereld, met uitzondering van hun advocaat.

Lees ook: Arrestatieteam slaat Venlonaar in de boeien

Deel dit bericht via
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen