Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemelot Site gaat over op ledlampen

Geplaatst opvrijdag 16 juni 2017 - 15:58

Op de Chemelot Site worden het komend jaar 16 duizenden lampen vervangen door slimme ledlampen. Op die manier wil de site het energieverbruik fors terugdringen.

Ook moet de lichtvervuiling in de avonduren zo worden verminderd. De lampen worden in de fabrieken, maar ook buiten de fabriek geïnstalleerd. Volgens beheerder Sitech, zal hierdoor het energieverbruik minstens 80% lager worden.

TPPL-verlichting
Voor het project wordt zogenoemde TPPL-verlichting gebruikt. Deze lampen voor de industrie zijn veilig, duurzaam, energiezuinig en onderhoudsvrij. De TPPL-lampen zijn ook slim. Elke armatuur meet het lichtniveau in de directe omgeving en bepaalt zelf hoeveel licht er nodig is.

Avonduren
De verlichting is met elkaar gekoppeld en gaat alleen aan als het nodig is. Daardoor zal in de avonduren nauwelijks nog licht op de site te zien zijn. Op dit moment branden de lampen constant. Ook zal de CO2-uitstoot fors dalen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Fakkel boven Chemelot blijft tot middernacht branden
Wit poeder bedekt Geleense wijk Lindenheuvel
Bruine damp boven Chemelot
Maaswater vervuild door technisch mankement Chemelot
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV