Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemelot Site gaat over op ledlampen

Geplaatst opvrijdag 16 juni 2017 - 15:58

Op de Chemelot Site worden het komend jaar 16 duizenden lampen vervangen door slimme ledlampen. Op die manier wil de site het energieverbruik fors terugdringen.

Ook moet de lichtvervuiling in de avonduren zo worden verminderd. De lampen worden in de fabrieken, maar ook buiten de fabriek geïnstalleerd. Volgens beheerder Sitech, zal hierdoor het energieverbruik minstens 80% lager worden.

TPPL-verlichting
Voor het project wordt zogenoemde TPPL-verlichting gebruikt. Deze lampen voor de industrie zijn veilig, duurzaam, energiezuinig en onderhoudsvrij. De TPPL-lampen zijn ook slim. Elke armatuur meet het lichtniveau in de directe omgeving en bepaalt zelf hoeveel licht er nodig is.

Avonduren
De verlichting is met elkaar gekoppeld en gaat alleen aan als het nodig is. Daardoor zal in de avonduren nauwelijks nog licht op de site te zien zijn. Op dit moment branden de lampen constant. Ook zal de CO2-uitstoot fors dalen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Fakkel boven Chemelot blijft tot middernacht branden
Wit poeder bedekt Geleense wijk Lindenheuvel
Bruine damp boven Chemelot
Maaswater vervuild door technisch mankement Chemelot
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen