Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemelot: 'Olijfoliespikkels vielen ook elders’

Geplaatst opdonderdag 20 oktober 2016 - 6:54

Chemelot in Geleen denkt dat olijfoliespetters niet alleen in Lindenheuvel zijn neergeslagen, maar ook elders in de regio.

Het gaat dan volgens een zegsman om de Oostelijke Mijnstreek.

Brief
Inwoners van de Meidoornstraat die sinds eind september donkere spikkels op hun auto’s waarnamen, hebben deze week van het nabijgelegen Chemelot een brief gekregen. Daarin wordt nogmaals uitgelegd dat spetters op hun auto’s niet door fabrieken op Chemelot zijn uitgestoten.
De spetters bestaan, zoals uit eerder onderzoek van Chemelot is gebleken, uit bewerkte olijfolie, voor industrieel gebruik. "Op Chemelot wordt geen olijfolie verwerkt of bewerkt”, staat in de brief. „Wel is ons bekend dat er ook meldingen zijn van deze of vergelijkbare neerslag elders in Limburg, op grotere afstand van Chemelot", schrijft de afdeling Systeembeheer Milieuklachten van Chemelot aan de gedupeerden van de Meidoornstraat.

Oostelijke-Mijnstreek
Navraag leert dat na alle media- aandacht voor de zaak zich een handvol mensen ‘uit de regio Oostelijke Mijnstreek’ heeft gemeld, die sinds eind september ook lastig te verwijderen donkere spetters op hun auto’s hebben geconstateerd. "Daarmee lijkt het er eens te meer op dat de oorzaak buiten Chemelot moet worden gevonden."

Chemelot laat weten niet de instantie te zijn die klachten over de olijfoliespetters nu verzamelt, zeker nu duidelijk is dat de chemische site ervoor niet verantwoordelijk is.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Woede over mysterieuze 'olijfoliespikkels' groeit
Chemelot: 'Monster nemen van spikkeltjes is moeilijk'
Mysterieuze spikkels alsnog opnieuw onderzocht
Opnieuw mysterieuze spikkeltjes op auto’s in Geleen
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen