Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemelot: 'Olijfoliespikkels vielen ook elders’

Geplaatst opdonderdag 20 oktober 2016 - 6:54

Chemelot in Geleen denkt dat olijfoliespetters niet alleen in Lindenheuvel zijn neergeslagen, maar ook elders in de regio.

Het gaat dan volgens een zegsman om de Oostelijke Mijnstreek.

Brief
Inwoners van de Meidoornstraat die sinds eind september donkere spikkels op hun auto’s waarnamen, hebben deze week van het nabijgelegen Chemelot een brief gekregen. Daarin wordt nogmaals uitgelegd dat spetters op hun auto’s niet door fabrieken op Chemelot zijn uitgestoten.
De spetters bestaan, zoals uit eerder onderzoek van Chemelot is gebleken, uit bewerkte olijfolie, voor industrieel gebruik. "Op Chemelot wordt geen olijfolie verwerkt of bewerkt”, staat in de brief. „Wel is ons bekend dat er ook meldingen zijn van deze of vergelijkbare neerslag elders in Limburg, op grotere afstand van Chemelot", schrijft de afdeling Systeembeheer Milieuklachten van Chemelot aan de gedupeerden van de Meidoornstraat.

Oostelijke-Mijnstreek
Navraag leert dat na alle media- aandacht voor de zaak zich een handvol mensen ‘uit de regio Oostelijke Mijnstreek’ heeft gemeld, die sinds eind september ook lastig te verwijderen donkere spetters op hun auto’s hebben geconstateerd. "Daarmee lijkt het er eens te meer op dat de oorzaak buiten Chemelot moet worden gevonden."

Chemelot laat weten niet de instantie te zijn die klachten over de olijfoliespetters nu verzamelt, zeker nu duidelijk is dat de chemische site ervoor niet verantwoordelijk is.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Woede over mysterieuze 'olijfoliespikkels' groeit
Chemelot: 'Monster nemen van spikkeltjes is moeilijk'
Mysterieuze spikkels alsnog opnieuw onderzocht
Opnieuw mysterieuze spikkeltjes op auto’s in Geleen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen