Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Chemelot loost weer teveel pyrazool in Maas

Geplaatst opzondag 25 oktober 2015 - 18:43

Chemelot heeft weer teveel pyrazool in de Maas geloosd. De overschrijding is vrijdag 23 oktober gemeten.

Schoonmaakwerkzaamheden in een fabriek op het Chemelot-terrein waren de reden voor de overschrijding.

Lozing
Door die werkzaamheden is er een te grote afvalstroom methanol in de afvalwaterzuiveringsinstallatie terecht gekomen. Gevolg daarvan was dan weer dat pyrazool niet voldoende kon worden afgebroken. De lozing bedroeg gemiddeld 170 microgram.

Limiet
Het is de eerste keer dat Chemelot de norm overschrijdt sinds het waterschap Roer en Overmaas Chemelot dwangsommen voor de lozing van stikstof en pyrazool - die kunnen oplopen tot 1,5 miljoen - oplegde. In dit geval lijkt de dwangsom 100.000 euro te gaan bedragen. De dwangsommen voor pyrazool-lozingen kunnen namelijk oplopen tot 100.000 euro per dag wanneer er meer dan 100 microgram wordt geloosd. De 170 microgram van vrijdag zitten boven die limiet.

Lees ook: Dwangsom Chemelot tot anderhalf miljoen euro

Maatregelen
Chemelot laat weten dat er direct maatregelen zijn genomen en dat de lozing binnen 24 uur alweer ver onder de toegestane norm lag.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Lozing van pyrazool in Maas onder controle
Waterschap besluit maandag over boete voor Chemelot
Halve ton dwangsom na lozing Chemelot zo goed als zeker
Lozingen pyrazool Chemelot weer binnen norm waterschap
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen