Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemelot legt geen claim neer bij TenneT na stroomstoring

Geplaatst opdinsdag 17 november 2015 - 16:41

Industriepark Chemelot in Geleen gaat geen schadeclaim indienen bij netwerkbeheerder TenneT.

Begin november werd Zuid-Limburg getroffen door een grote stroomstoring. Daardoor kwam ook een aantal fabrieken op het industrieterrein stil te liggen. Het duurde enkele dagen voordat alles weer was opgestart.

Lees ook: Mogelijk miljoen euro schade voor Chemelot na stroomstoring

Schade
Chemelot zegt vele honderdduizenden euro's schade te hebben geleden door de stroomstoring. Na overleg wordt afgezien van een schadeclaim "omdat er onvoldoende grondslag voor is", aldus een woordvoerder.

Kortsluiting
De stroomstoring was het gevolg van een kortsluiting in een hoogspanningsstation van TenneT in Kerkrade. Behalve Chemelot kwamen ook 100.000 huishoudens in Zuid-Limburg zonder stroom te zitten.

Lees hier alle berichtgeving over Chemelot.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

stroom stroomstoring
Mogelijk miljoen euro schade voor Chemelot na stroomstoring
Drie fabrieken op Chemelot nog niet in bedrijf
Naftakraker Olefins 4 Sabic Chemelot Geleen (22 okt 2019)
Stroomstoring Chemelot voorbij, fabrieken weer opgestart
Fakkelen Chemelot (27 sep 2020)
Extra fakkelen door stroomstoring Chemelot
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen