Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemelot blij met verplichten alcohol- en drugstests

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 17:03

Chemelot is blij met het plan voor verplichte alcohol- en drugstests in de chemische industrie.

Het chemisch bedrijventerrein in Sittard-Geleen reageert daarmee op het voornemen van staatssecretaris Tamara van Ark. Die zegt dat ze er niet aan moet denken dat iemand in de chemische industrie onder invloed een fout maakt die een mogelijke ramp kan veroorzaken. Ze vindt dan ook dat werknemers verplicht getest moeten worden op gebruik van alcohol of drugs, net zoals bijvoorbeeld piloten.

Regels
Een woordvoerder van Chemelot laat in een reactie weten dat iedereen die toegang krijgt tot de site zich moet houden aan de life saving rules. "Een van deze regels is dat het gebruik van alcohol en drugs op de site verboden is", zegt de woordvoerder. "Hier wordt op gehandhaafd en bij het overtreden van de regels heeft dit consequenties."

Lees ook: Kabinet: personeel chemische industrie verplicht testen

Steekproefsgewijs
Bij het chemieterrein in Sittard-Geleen wordt al jarenlang steekproefsgewijs gecontroleerd op drugs en alcohol. Onder andere door middel van blaastests. Bij grote projecten wordt er ook wel eens een drugshond ingezet.

Privacy
Niet iedereen is het eens met de plannen van staatssecretaris Van Ark. Volgens FNV moet het plan zo snel mogelijk van tafel. De vakbond vindt dat het zomaar invoeren van tests de basale grondrechten op privacy en lichamelijke integriteit aantast.

Lees ook: 'Drugstest op werkvloer is schending grondrecht'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen