Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemelot blij met verplichten alcohol- en drugstests

Geplaatst opvrijdag 17 januari 2020 - 17:03

Chemelot is blij met het plan voor verplichte alcohol- en drugstests in de chemische industrie.

Het chemisch bedrijventerrein in Sittard-Geleen reageert daarmee op het voornemen van staatssecretaris Tamara van Ark. Die zegt dat ze er niet aan moet denken dat iemand in de chemische industrie onder invloed een fout maakt die een mogelijke ramp kan veroorzaken. Ze vindt dan ook dat werknemers verplicht getest moeten worden op gebruik van alcohol of drugs, net zoals bijvoorbeeld piloten.

Regels
Een woordvoerder van Chemelot laat in een reactie weten dat iedereen die toegang krijgt tot de site zich moet houden aan de life saving rules. "Een van deze regels is dat het gebruik van alcohol en drugs op de site verboden is", zegt de woordvoerder. "Hier wordt op gehandhaafd en bij het overtreden van de regels heeft dit consequenties."

Lees ook: Kabinet: personeel chemische industrie verplicht testen

Steekproefsgewijs
Bij het chemieterrein in Sittard-Geleen wordt al jarenlang steekproefsgewijs gecontroleerd op drugs en alcohol. Onder andere door middel van blaastests. Bij grote projecten wordt er ook wel eens een drugshond ingezet.

Privacy
Niet iedereen is het eens met de plannen van staatssecretaris Van Ark. Volgens FNV moet het plan zo snel mogelijk van tafel. De vakbond vindt dat het zomaar invoeren van tests de basale grondrechten op privacy en lichamelijke integriteit aantast.

Lees ook: 'Drugstest op werkvloer is schending grondrecht'

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen