Overslaan en naar de inhoud gaan

Chemelot biedt excuses aan voor 'vele incidenten'

Geplaatst opwoensdag 11 november 2015 - 8:37

Industriepark Chemelot heeft in een paginagrote krantenadvertentie zijn excuses aangeboden voor de overlast door de grote brand van afgelopen maandag.

De excuusbrief (pdf) is afgedrukt in Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad, editie Sittard-Geleen.

Betreuren incidenten
"De hevige brand heeft diepe indruk gemaakt op vele omwonenden en medewerkers", staat te lezen in de brief. Het schrijven is ondertekend door Chemelotdirecteur Dieter Hollmann en Geert Kastelijns, hoofd van Sitech, het bedrijf dat Chemelot beheert. "Wij betreuren dat er dit jaar meerdere incidenten waren, waarbij de impact en overlast groot was", vervolgen de twee. Chemelot zegt verder nog 'veel te kunnen leren' in de communicatie naar omwonenden van het terrein.

Veel overlast
De grote brand in een loods op het terrein zorgde maandag voor veel overlast. Gitzwarte rookwolken trokken richting omliggende woonwijken, waar de sirenes afgingen en de mensen binnen moesten blijven. Winkels, scholen en treinstations moesten hermetisch worden afgesloten.

Werkzaamheden aan het dak
De brand zou zijn veroorzaakt door werkzaamheden aan het dak van de loods, waar op de ochtend van de brand twee dakdekkers aan het werk waren. Verkoelen, het bedrijf dat die werkzaamheden uitvoerde, gelooft daar niets van. De directie bezweert dat alle veiligheidsprotocollen zijn gevolgd. Bovendien zouden de werknemers om 9:00 uur voor het laatst met branders gewerkt hebben. De brand brak om 12:00 uur uit.

Vele incidenten
Ondertussen tast Chemelot nog altijd in het duister naar de oorzaak van de vele incidenten. Het chemiepark heeft een extern expert opdracht gegeven op zoek te gaan naar de oorzaak.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Chemelot tast in duister over oorzaak incidenten
Provincie wil binnen week duidelijkheid over Chemelot-brand
'Brandweer had onvoldoende info bij brand Chemelot'
Brand Chemelot 30 september 2015
Extra pyrazool in Maas na kelderbrand Chemelot
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen