Lozen afvalwater Chemelot - nieuwe vergunning

Raad van State: lozingsnormen pyrazool waren te streng

Het Waterschap Limburg heeft in 2016 te strenge normen voor de lozing van Pyrazool in de Maas opgelegd aan zuiveringsbedrijf Sitech op industrieterrein Chemelot.

Chemelot
'Provincie moet veiligheid Chemelot verbeteren'

Het provinciebestuur moet met vliegende vaart aan de slag met het verbeteren van de veiligheid op chemisch bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen.

Opinie Chemelot
Waarom de lozingsvergunning voor Chemelot zo gevoelig ligt

L1 publiceerde dit weekend een tv-reportage en een artikel op 1Limburg met een lijst met 650 chemicaliën die in het afvalwater zitten dat Chemelot op het oppervlaktewater wil lozen.

Lozen afvalwater Chemelot - nieuwe vergunning
Politiek roert zich in discussie over afvalwater Chemelot

GroenLinks heeft vraagtekens geplaatst bij de vergunningaanvraag van Chemelot voor het lozen van afvalwater in een zijtak van de Maas. De partij heeft die vragen voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten.

Lozen afvalwater Chemelot - nieuwe vergunning
Chemelot wil honderden chemicaliën lozen

Chemelot wil de komende zeven jaar 650 verschillende chemicaliën op de Maas lozen. Het gaat onder meer om uiterst giftige stoffen zoals cyanide, chloorbleekloog en ammoniak.

Lozen afvalwater Chemelot - nieuwe vergunning
Waterschap woedend over vergunningaanvraag Chemelot

Waterschap Limburg is 'zwaar teleurgesteld' in Sitech, omdat het bedrijf te laat een nieuwe lozingsvergunning voor Chemelot heeft aangevraagd. Het gaat om "de meest complexe milieuvergunning van het land, zo niet van Europa".

Gekleurd plastic, plastic flessen.
Chemelot-fabriek benoemd tot Nationaal Icoon

Start-up Ioniqa Technologies uit Eindhoven, waarvan de fabriek op de Brightlands Campus in Geleen ligt, is door het kabinet benoemd tot Nationaal Icoon.

Chemelot
PvdA in Tweede Kamer wil opheldering veiligheid Chemelot

De PvdA in de Tweede Kamer vindt dat het ministerie van Infrastructuur eindelijk echt aan de slag moet met het verbeteren van de veiligheid op chemie-bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen.

DSM
DSM-baas: 'alles afstoten wat milieu schaadt'

Speciaalchemiebedrijf DSM wil alle activiteiten afstoten die schadelijk zijn voor het milieu. Dat zei topman Feike Sijbesma in een interview met persbureau Bloomberg.

Chemelot
SP wil vaart maken met veiligheidsvisie Chemelot

De SP in het Limburgs Parlement maakt zich ernstige zorgen over het tempo waarin het provinciebestuur werkt aan een nieuwe uitgebreide veiligheidsvisie voor bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!