stock rivierwater

Vrijgevallen naftaleiding bij Urmond veiliggesteld

Een lek in een pijpleiding waardoor nafta wordt getransporteerd naar industrieterrein Chemelot bij Urmond is veiliggesteld.

ANP-434003811
Gevaar dijkdoorbraak Julianakanaal geweken

Het gevaar van een dijkdoorbraak in het Julianakanaal bij Bunde is geweken. Dat betekent dat bewoners van het ontruimde gebied bij Bunde, Brommelen, Beneden-Geulle en Voulwames weer terug naar huis mogen.

Koelwater Chemelot 16 jul 2021
Risico dijkdoorbraak: alternatief koelwater Chemelot

Vanwege het risico op een dijkdoorbraak van het Julianakanaal, is voor bedrijventerrein Chemelot een alternatieve koelwatervoorziening aangelegd.

Chemelot (2 mrt 2020)
Kleine hoeveelheid giftige stoffen vrijgekomen op Chemelot

Een fabriek op het Chemelotterrein in Sittard-Geleen heeft vorige week vrijdag bij een storing kleine hoeveelheden van de giftige stoffen acrylonitril en blauwzuur uitgestoten.

Chemelot
Milieuactivisten fietsen protesttocht naar Den Haag

Limburgse milieuactivisten zijn dinsdagochtend om zes uur per fiets vertrokken vanaf bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen voor een protesttocht naar Den Haag.

vaccinatie, flacon, moderna, pfizer, bioNtech, astrazeneca-weigeraar (stock)
Moderna gaat coronavaccins maken in Geleen

Farmaceut Moderna gaat covid 19-vaccins produceren op bedrijventerrein Chemelot in Geleen. Dat hebben Moderna en farmaceutisch bedrijf Lonza, dat een vestiging heeft op Chemelot woensdag bekend gemaakt.

chemelotdef
Staatsbosbeheer volgt plannen leiding Chemelot nauwgezet

Staatsbosbeheer ziet de aanleg van het buizentracé dat gevaarlijke stoffen moet vervoeren door Natura2000-gebieden vooralsnog 'met neutrale blik tegemoet'.

buizen traject schoor chemelot nederweert
Chemelot: voorkeur voor pijpleiding via Venlo

Als het aan Industriecomplex Chemelot ligt, gaat de ondergrondse pijpleiding die gevaarlijke stoffen moet gaan vervoeren via Venlo naar Tilburg en uiteindelijk Rotterdam.

Kettingzaag houthakker bomenkap boom zaagsel
Wortels bedreigen Chemelot-pijpleiding: 280 bomen weg

Een kleine 300 bomen in Urmond worden gekapt om te voorkomen dat hun wortels de ondergrondse transportleidingen tussen de haven in Born en industriecomplex Chemelot beschadigen.

geld, subsidie, fonds, begroting (stock) munten
'Te weinig voor regio bij verdeling Nationaal Groeifonds'

De VVD in de Tweede Kamer vindt dat de regio er te bekaaid vanaf komt bij de eerste ronde van het Nationaal Groeifonds.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten