Chemelot DSM Sabic Kerensheide

Petrochemisch concern Sabic komt uit de rode cijfers

Het Saudische petrochemische concern Sabic heeft in het derde kwartaal een winst behaald, na een groot verlies in de voorgaande periode toen het bedrijf hard werd geraakt door de coronacrisis.

Steekvlam fakkelen
Chemelot waarschuwt voor overlast door fakkelen

Het chemisch industriecomplex Chemelot heeft op haar website gewaarschuwd voor licht- en geluidsoverlast op woensdagavond en de nacht naar donderdag.

Chemelot (2 mrt 2020)
Fabriek op Chemelot stilgelegd na storing: mogelijk overlast

In een van de fabrieken van SABIC op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen is zaterdagochtend een storing geweest.

Naftakraker Olefins 4 Sabic Chemelot Geleen (22 okt 2019)
Stroomstoring Chemelot voorbij, fabrieken weer opgestart

De grote stroomstoring op het chemisch industriecomplex Chemelot in Sittard-Geleen is verholpen.

Fakkelen Chemelot (27 sep 2020)
Extra fakkelen door stroomstoring Chemelot

Het chemische industriecomplex Chemelot heeft zondagochtend last van een stroomstoring. Door de storing is de capaciteit van een naftrakraker terug geschaald. Ook een aantal andere fabrieken draait op een lagere capaciteit in verband met de storing.

Chemelot (2 mrt 2020)
'Effect CO2-heffing Chemelot zal meevallen door Green Deal'

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken (VVD) denkt dat het negatieve effect van een CO2-heffing voor de industrie wel meevalt.

ammoniaklekkage Chemelot - 21 sep 2020
Hulpdiensten rukken massaal uit voor lekkage op Chemelot

Op het terrein van Chemelot werd maandagavond opnieuw alarm geslagen, dit keer vanwege een verhoogde concentratie ammoniak.

Chemelot
Gaswolk Chemelot: wat is hexaangas precies?

De hulpdiensten zijn maandagochtend in groten getale uitgerukt vanwege een incident op bedrijventerrein Chemelot in Geleen, waarbij hexaangas is vrijgekomen. Maar wat is hexaangas eigenlijk?

Chemelot
Gaswolk Chemelot: verkeer tijdelijk stilgelegd

Vanwege een lekkage op Chemelot zijn hulpdiensten in de omgeving van het bedrijventerrein uitgerukt.

haven beiroet stockfoto (9 sep 2020)
'Ontploffing als in Beiroet niet in Sittard-Geleen'

Inwoners van Sittard-Geleen hoeven niet bang te zijn voor een ontploffing van ammoniumnitraat, zoals op 4 augustus in de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten