Overslaan en naar de inhoud gaan

Chelsea-verdediger Mbuyamba langer uit de roulatie

Geplaatst opmaandag 22 februari 2021 - 18:32

Xavier Mbuyamba komt voorlopig nog niet in actie. De verdediger van Chelsea kampt met een slepende knieblessure.

De Maastrichtenaar had gehoopt inmiddels weer op het veld te staan, maar is opnieuw geopereerd aan de kwetsuur.

Tweede operatie
"Ik weet dat jullie je allemaal afvragen wanneer jullie me in Chelsea-tenue zien spelen", schrijft Mbuyamba op Instagram. "Een paar weken geleden was dat moment nabij. Ik was enorm gefocust op de comeback en hongerig om te spelen. Helaas gaan zaken niet altijd als gepland. Drie weken geleden ben ik opnieuw geopereerd, die was niet zo ingrijpend als de eerste operatie, maar ik ben iets langer uitgeschakeld."

MVV, Barcelona, Chelsea
De 19-jarige verdediger zou dit seizoen minuten maken bij Chelsea Onder-23 en regelmatig meetrainen met de hoofdmacht van de Londense topclub. Mbuyamba verkaste afgelopen zomer van de jeugdafdeling van FC Barcelona naar Chelsea. Vóórdat hij in Catalonië speelde, kwam hij in zijn geboortestad uit voor MVV Maastricht.

Lees ook: Maastrichtenaar Mbuyamba tekent bij Chelsea

Frustrerend
Mbuyamba is teleurgesteld, maar toont zich op het sociale medium al trainend in het water strijdbaar: "Het is erg frustrerend, maar ik moet geduldig zijn. Ik moet hard blijven werken en sterk zijn voor een grote comeback. En dat doe ik."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen