Overslaan en naar de inhoud gaan

Chef-kok Toine Hermsen wint oeuvreprijs Gault&Millau

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 16:03

Chef-kok Toine Hermsen heeft de 'Lifetime Achievement Award' ontvangen tijdens de uitreiking van de nieuwe restaurantgids van Gault&Millau.

Deze prijs is hem toegekend voor zijn grote verdiensten voor de Nederlandse gastronomie. Zo leidde hij onder meer vele grote talenten als Hans van Wolde, Margo Reuten, Nico Boreas en Eric van Loo op.

Gedreven
"Ik ben heel vereerd", reageert Toine Hermsen. "Maar we moeten ook niet overdrijven, ik heb gewoon mijn werk gedaan. Ik ben heel dankbaar dat ik een vak heb mogen doen waarin ik gedreven was."

Twee sterren
Hermsen behaalde in zijn carrière tweemaal twee Michelinsterren, eenmaal in het voormalige restaurant prinses Juliana in Valkenburg en daarna in zijn eigen zaak in Maastricht.

Restaurants
In de nieuwe restaurantgids van Gault&Millau staat van de Limburgse restaurants Sabero in Roermond bovenaan met 17,5 punten, gevolgd door Leuf in Ubachsberg met 17 punten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen