Overslaan en naar de inhoud gaan

Chef-kok Toine Hermsen wint oeuvreprijs Gault&Millau

Geplaatst opmaandag 2 december 2019 - 16:03

Chef-kok Toine Hermsen heeft de 'Lifetime Achievement Award' ontvangen tijdens de uitreiking van de nieuwe restaurantgids van Gault&Millau.

Deze prijs is hem toegekend voor zijn grote verdiensten voor de Nederlandse gastronomie. Zo leidde hij onder meer vele grote talenten als Hans van Wolde, Margo Reuten, Nico Boreas en Eric van Loo op.

Gedreven
"Ik ben heel vereerd", reageert Toine Hermsen. "Maar we moeten ook niet overdrijven, ik heb gewoon mijn werk gedaan. Ik ben heel dankbaar dat ik een vak heb mogen doen waarin ik gedreven was."

Twee sterren
Hermsen behaalde in zijn carrière tweemaal twee Michelinsterren, eenmaal in het voormalige restaurant prinses Juliana in Valkenburg en daarna in zijn eigen zaak in Maastricht.

Restaurants
In de nieuwe restaurantgids van Gault&Millau staat van de Limburgse restaurants Sabero in Roermond bovenaan met 17,5 punten, gevolgd door Leuf in Ubachsberg met 17 punten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen