Overslaan en naar de inhoud gaan

Check je route: A73 deze maand meerdere keren dicht

Geplaatst opdonderdag 7 september 2017 - 6:39

Rijkswaterstaat is deze maand druk bezig met werkzaamheden op de A73. De Roer- en Swalmentunnel gaan meerdere keren dicht. En ook iets noordelijker wordt er deze maand aan de snelweg gewerkt.

Komend weekend vindt er regulier onderhoud plaats in de Roer- en Swalmentunnel. Dat betekent dat beide tunnels van vrijdag 20:00 uur tot en met zaterdag 6:00 uur gesloten zullen zijn voor het verkeer.

Omleiding
Tijdens dit onderhoud wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de Napoleonsbaan (N273) en lokaal via de N271 en N280. Deze omleidingsroutes worden via informatieborden langs de weg aangegeven. Rijkswaterstaat verwacht dat het verkeer beperkt hinder zal ondervinden van deze werkzaamheden.

Voor dit jaar staan er nog twee momenten van regulier onderhoud aan de tunnels gepland: op 17/18 november en op 15/16 december.

Roertunnel
De Roertunnel in de A73 bij Roermond.
Foto: ANP

Nieuw asfalt
Later deze maand gaat de Roertunnel nogmaals dicht, voor asfalteringswerkzaamheden aan de zuidelijke tunnelmonden. De tunnel is hierdoor gesloten van vrijdag 22 september 21:00 uur tot zaterdag 23 september 8:00 uur. Ook in de nacht van zaterdag op zondag gaat de Roertunnel dicht.

Beperkte overlast
Om de overlast voor omwonenden te beperken, wordt het transport van grond- en afvalstoffen via de Roertunnel gedaan. Hierdoor kon Rijkswaterstaat de werkzaamheden niet combineren met het regulier onderhoud aan de tunnels.

Omleiding
Doorgaand verkeer vanuit het zuiden wordt bij knooppunt Het Vonderen omgeleid via de A2 en A50. Vanuit het noorden worden dezelfde omleidingsroutes gebruikt als tijdens het regulier onderhoud aan de tunnels. Ook hier verwacht Rijkswaterstaat dat het verkeer beperkt hinder zal ondervinden van het werkzaamheden.

Lees ook: Onveilige A73 wordt in oktober aangepakt

Rijkevoort
In hetzelfde weekend gaat de A73 iets noordelijker, tussen knooppunt Rijkevoort en afrit Malden, ook tijdelijk dicht vanwege werkzaamheden. Van vrijdag 22 september 21:00 uur tot en met maandag 25 september 6:00 uur wordt er op dit stuk nieuw asfalt aangebracht. Het verkeer wordt lokaal omgeleid. Dit zorgt volgens Rijkswaterstaat voor een vertraging van ongeveer vijftien minuten.

Twee weken later (6-9 oktober) gaat de snelweg hier nogmaals een heel weekend dicht.

Lees meer informatie over de werkzaamheden rond knooppunt Rijkevoort.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen