Overslaan en naar de inhoud gaan

Check je route: A73 deze maand meerdere keren dicht

Geplaatst opdonderdag 7 september 2017 - 6:39

Rijkswaterstaat is deze maand druk bezig met werkzaamheden op de A73. De Roer- en Swalmentunnel gaan meerdere keren dicht. En ook iets noordelijker wordt er deze maand aan de snelweg gewerkt.

Komend weekend vindt er regulier onderhoud plaats in de Roer- en Swalmentunnel. Dat betekent dat beide tunnels van vrijdag 20:00 uur tot en met zaterdag 6:00 uur gesloten zullen zijn voor het verkeer.

Omleiding
Tijdens dit onderhoud wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de Napoleonsbaan (N273) en lokaal via de N271 en N280. Deze omleidingsroutes worden via informatieborden langs de weg aangegeven. Rijkswaterstaat verwacht dat het verkeer beperkt hinder zal ondervinden van deze werkzaamheden.

Voor dit jaar staan er nog twee momenten van regulier onderhoud aan de tunnels gepland: op 17/18 november en op 15/16 december.

Roertunnel
De Roertunnel in de A73 bij Roermond.
Foto: ANP

Nieuw asfalt
Later deze maand gaat de Roertunnel nogmaals dicht, voor asfalteringswerkzaamheden aan de zuidelijke tunnelmonden. De tunnel is hierdoor gesloten van vrijdag 22 september 21:00 uur tot zaterdag 23 september 8:00 uur. Ook in de nacht van zaterdag op zondag gaat de Roertunnel dicht.

Beperkte overlast
Om de overlast voor omwonenden te beperken, wordt het transport van grond- en afvalstoffen via de Roertunnel gedaan. Hierdoor kon Rijkswaterstaat de werkzaamheden niet combineren met het regulier onderhoud aan de tunnels.

Omleiding
Doorgaand verkeer vanuit het zuiden wordt bij knooppunt Het Vonderen omgeleid via de A2 en A50. Vanuit het noorden worden dezelfde omleidingsroutes gebruikt als tijdens het regulier onderhoud aan de tunnels. Ook hier verwacht Rijkswaterstaat dat het verkeer beperkt hinder zal ondervinden van het werkzaamheden.

Lees ook: Onveilige A73 wordt in oktober aangepakt

Rijkevoort
In hetzelfde weekend gaat de A73 iets noordelijker, tussen knooppunt Rijkevoort en afrit Malden, ook tijdelijk dicht vanwege werkzaamheden. Van vrijdag 22 september 21:00 uur tot en met maandag 25 september 6:00 uur wordt er op dit stuk nieuw asfalt aangebracht. Het verkeer wordt lokaal omgeleid. Dit zorgt volgens Rijkswaterstaat voor een vertraging van ongeveer vijftien minuten.

Twee weken later (6-9 oktober) gaat de snelweg hier nogmaals een heel weekend dicht.

Lees meer informatie over de werkzaamheden rond knooppunt Rijkevoort.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen