Overslaan en naar de inhoud gaan

Chauffeurs lopen met hennepkweekmateriaal tegen de lamp

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 17:17

Douane en politie in Weert hebben woensdagmiddag twee chauffeurs opgepakt, met materiaal voor hennepkweek in hun bestelauto's.

Dat meldt nieuwspagina WeertdeGekste. Toen de douanebeambten de voertuigen in het vizier kregen, viel het hen op dat ze nogal zwaar beladen leken te zijn.

Controle
Het lukte de douaniers om een van de twee bestelauto's voor een controle naar de parkeerplaats van een supermarkt aan de Onzelievevrouwestraat te dirigeren. Het andere voertuig ging er vandoor, maar kon iets verderop worden aangehouden door toegesnelde agenten bij een tankstation aan de Roermondseweg.

Kweekspullen
In de voertuigen troffen de handhavers kweekspullen aan zoals vloeistoffen, kweektenten, lampen en lampenkappen. Vermoedelijk is het materiaal bestemd voor hennepkweek.

De automobilisten zijn ingesloten voor nader onderzoek, de bestelauto's zijn afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen