Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Chauffeur vrachtwagen met vluchtelingen niet meer verdacht

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 12:09

De chauffeur van de vrachtwagen waarin een groep van ongeveer dertig vluchtelingen zat, is volgens de politie niet langer een verdachte.

Donderdag sprongen de vluchtelingen op de A2 ter hoogte van Gronsveld uit de vrachtwagen. De politie zocht urenlang naar de mensen en kon uiteindelijk 11 vluchtelingen aanhouden.

Verhoor
De 22-jarige Roemeense chauffeur werd donderdag ook door de politie meegenomen. Hij is uitvoerig verhoord en de zaak is onderzocht. Daaruit is gebleken dat hij niet wist dat hij personen vervoerde. Hij is inmiddels weer op vrije voeten, laat een politiewoordvoerder vrijdagmiddag aan L1 weten.

Lees ook: Gevluchte mensen uit vrachtwagen A2 zijn migranten

Slachtoffer
Willem Rompen, eigenaar van het transportbedrijf waarvoor de chauffeur werkt, laat aan L1 weten dat de chauffeur slachtoffer is van de situatie. Daarnaast heeft de lading in de vrachtwagen geleden en is beschadigd.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen