Overslaan en naar de inhoud gaan

Chauffeur touringcar opgepakt na spookrit over A2

Geplaatst opzaterdag 30 oktober 2021 - 19:22

De politie heeft de bestuurder aangehouden van een touringcar die in de nacht van vrijdag op zaterdag spookrijdend over de A2 bij Born reed. In de bus zaten 51 passagiers, onder wie kinderen.

Een vrachtwagen kon een botsing ternauwernood voorkomen, maakte de politie zaterdagavond bekend.

Snelweg dicht
De vrachtwagenchauffeur kon nog net uitwijken voor de touringcar, die ook nog een aanhangwagen achter zich aan trok. De bus kwam vervolgens tot stilstand op de linker rijstrook. Patrouillewagens met zwaailicht gingen voor de bus staan om tegemoetkomend verkeer te waarschuwen. Het verkeer moest via de vluchtstrook verder. De politie sloot de snelweg uiteindelijk korte tijd af zodat de touringcar kon keren.

Navigatie
De bestuurder wees volgens de politie naar zijn navigatiesysteem in een poging de spookrit te verklaren. De chauffeur is afkomstig uit Roemeniƫ. Zijn rijbewijs is ingevorderd,

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen