Overslaan en naar de inhoud gaan

Chauffeur Pinkpopdrama reed tweemaal langs groep

Geplaatst opmaandag 15 april 2019 - 6:30

Danny S., veroorzaker van het ongeval bij Pinkpop vorig jaar, zou hebben moeten weten dat er een groepje festivalgangers op de weg zat. Hij reed even voor het ongeval nog op de andere weghelft.

Dit meldt De Limburger. Hij zou hen toen ook niet hebben opgemerkt.

Niet hebben gezien
Danny S. reed op 18 juni 2018 vier Pinkpop-bezoekers aan. Eén van hen overleed, drie anderen raakten zwaar gewond. Aan De Limburger laat advocaat Raimon Maessen weten dat de verdachte over de Mensheggerweg langs de groep richting Kerkrade reed, vervolgens keerde op de rotonde en toen terug reed. Volgens de krant zegt Danny beide keren de groep niet te hebben zien zitten.

Moeilijk te verklaren
Waarom S. de groep niet zag, moet blijken tijdens de rechtszaak. "Als hij iets niet gezien heeft, is het moeilijk te verklaren waarom hij het niet gezien heeft", zegt Maessen tegen De Limburger.

Dodelijk slachtoffer
Na maanden onderzoek heeft justitie in februari besloten hem toch te vervolgen. Danny wordt officieel verdacht van het veroorzaken van een ongeluk met een dodelijk slachtoffer, het veroorzaken van een ongeluk met meerdere slachtoffers met zwaar lichamelijk letsel én doorrijden na het ongeluk. Volgens justitie heeft Danny onvoorzichtig of onoplettend gereden. Het Openbaar Ministerie (OM) laat aan de krant weten dit pas ter zitting nader toe te lichten.

Lees ook: Advocaat slachtoffers Pinkpopdrama: 'Vervolging logisch'

Danny reed na het fatale ongeval door en zegt zich niets te kunnen herinneren van de rit naar huis. Eenmaal thuis parkeerde hij zijn flink beschadigde bestelbus. Later meldde hij zich alsnog bij de politie.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen