Overslaan en naar de inhoud gaan

Chauffeur krijgt ongebluste kalk in zijn ogen

Geplaatst opwoensdag 24 november 2021 - 10:45

Een chauffeur heeft woensdagochtend in Schinnen een gevaarlijke stof in zijn ogen gekregen.

Volgens de hulpdiensten zou het gaan om ongebluste kalk dat vermengd is geraakt met cement en zand. Het ongeval gebeurde rond 9:30 uur op de Borgerweg in Schinnen.

Werkzaamheden
De chauffeur is ontsmet en daarna ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde tijdens werkzaamheden langs het spoor. Volgens spoorwegbeheerder ProRail wordt bij Schinnen op een deel van het spoor de ballast vervangen. Het vrijkomen van de ongebluste kalk heeft geen gevolgen voor de omgeving.

Oorzaak onbekend
ProRail en de brandweer gaan onderzoeken hoe de vrijgekomen kalk kan worden opgeruimd. De oorzaak van het incident is niet duidelijk.

Onderzoek
"Er wordt zoals bij elk arbeidsongeval onderzoek gedaan naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Maar onze gedachten zijn vooral bij de persoon die is overgebracht naar het ziekenhuis. We hopen dat hij voorspoedig hersteld", zegt regiodirecteur Dimitri Kruik van ProRail.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen