Overslaan en naar de inhoud gaan

Chauffeur die op parcours reed in Elsloo eist rectificatie

Geplaatst opdinsdag 25 april 2017 - 13:23

De automobilist die zondag bij een wielerkoers in Elsloo bijna een aanrijding veroorzaakte met een wielerpeloton, eist een rectificatie van de organisatie.

Dat laat de vader van de chauffeur weten aan L1. "Mijn zoon heeft niks fout gedaan. Terwijl de koersorganisator dat beeld wel oproept", zegt de vader van de 22-jarige chauffeur. "Ik wil van hem horen: 'We hebben de situatie verkeerd ingeschat en we hebben steken laten vallen'."

Geen afzetting
Tijdens de Ton Dolmans Trofee afgelopen zondag ontbrak er volgens de man een bord en een afzetting. Daardoor wist zijn zoon niet dat er wielrenners om de hoek kwamen. In een filmpje dat op Facebook werd geplaatst, is te zien hoe de auto linksaf draait en een straat inrijdt. Op dat moment komt het peloton met vele tientallen wielrenners aan. Zij weten de auto net te ontwijken en een valpartij te voorkomen.

Lees ook: Wielerkoers wil roekeloze automobilist aanpakken.

Volgens koersorganisator Armand van Mulken is er juist alles aan gedaan om het parcours zo veilig mogelijk te maken. "We hebben echt ingezet op veiligheid", zegt hij.

Verkeersborden
"We hebben meer dan 1500 bewonersbrieven verstuurd, parkeerverboden, ik heb met de gemeente terugkoppeling gehad, extra verkeersborden neergezet, het aantal verkeersregelaars met drie keer opgeschroefd, een flink politiekordon. Tja, wat wil je dan nog meer? Dan ben je ook af en toe aan het toeval overgelaten."

De koersorganisator laat weten dat de politie nu onderzoek doet naar de situatie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Chauffeur bij wielerkoers Elsloo heeft geen bord gezien
Politie onderzoekt automobilist die op wielerparcours reed
Wielerkoers wil roekeloze automobilist aanpakken
Automobilist rijdt over parcours tegen wielerpeloton in
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen