Overslaan en naar de inhoud gaan

Chauffeur die op parcours reed in Elsloo eist rectificatie

Geplaatst opdinsdag 25 april 2017 - 13:23

De automobilist die zondag bij een wielerkoers in Elsloo bijna een aanrijding veroorzaakte met een wielerpeloton, eist een rectificatie van de organisatie.

Dat laat de vader van de chauffeur weten aan L1. "Mijn zoon heeft niks fout gedaan. Terwijl de koersorganisator dat beeld wel oproept", zegt de vader van de 22-jarige chauffeur. "Ik wil van hem horen: 'We hebben de situatie verkeerd ingeschat en we hebben steken laten vallen'."

Geen afzetting
Tijdens de Ton Dolmans Trofee afgelopen zondag ontbrak er volgens de man een bord en een afzetting. Daardoor wist zijn zoon niet dat er wielrenners om de hoek kwamen. In een filmpje dat op Facebook werd geplaatst, is te zien hoe de auto linksaf draait en een straat inrijdt. Op dat moment komt het peloton met vele tientallen wielrenners aan. Zij weten de auto net te ontwijken en een valpartij te voorkomen.

Lees ook: Wielerkoers wil roekeloze automobilist aanpakken.

Volgens koersorganisator Armand van Mulken is er juist alles aan gedaan om het parcours zo veilig mogelijk te maken. "We hebben echt ingezet op veiligheid", zegt hij.

Verkeersborden
"We hebben meer dan 1500 bewonersbrieven verstuurd, parkeerverboden, ik heb met de gemeente terugkoppeling gehad, extra verkeersborden neergezet, het aantal verkeersregelaars met drie keer opgeschroefd, een flink politiekordon. Tja, wat wil je dan nog meer? Dan ben je ook af en toe aan het toeval overgelaten."

De koersorganisator laat weten dat de politie nu onderzoek doet naar de situatie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Chauffeur bij wielerkoers Elsloo heeft geen bord gezien
Politie onderzoekt automobilist die op wielerparcours reed
Wielerkoers wil roekeloze automobilist aanpakken
Automobilist rijdt over parcours tegen wielerpeloton in
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen