Overslaan en naar de inhoud gaan

Chauffeur bij wielerkoers Elsloo heeft geen bord gezien

Geplaatst opmaandag 24 april 2017 - 18:18

De vader van de automobilist die zondag bij een wielerkoers in Elsloo tegen een wielerpeloton is ingereden, zegt dat de organisatie steken heeft laten vallen.

"Ik herkende meteen dat het zijn auto was", zegt de vader van de 22-jarige chauffeur. "Hij belde me rillend op. 'Je denkt toch niet dat ik een bord heb genegeerd', zei hij tegen me. 'Ik heb geen bord of afzetting gezien'. Hij is zich natuurlijk helemaal kapot geschrokken. Opeens zag hij tientallen fietsers op zich af komen."

Net op tijd uitgeweken
Dat gebeurde allemaal tijdens de Ton Dolmans Trofee. Wonder boven wonder raakte de auto de wielrenners niet, omdat die attent waren en net op tijd uitweken. In een filmpje op Facebook is te zien hoe de auto linksaf draait en een straat in rijdt. Op dat moment komt het peloton met vele tientallen wielrenners aan.

Lees ook: Wielerkoers wil roekeloze automobilist aanpakken

Geen afzettingen
De vader van de chauffeur zegt tegen L1 dat er langs het parcours op sommige plekken geen afzettingen en geen verkeersregelaars stonden. "Dat snap je toch niet? Op de belangrijkste weg, zet je dan geen bord", zegt de vader. "Mijn zoon is geen sportkenner. Hij heeft heel lang daar bij de weg staan wachten en dacht dat alle fietsers voorbij waren gekomen. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als een van de fietsers wel op de auto was geknald."

Alles aan gedaan
Volgens de organisatie van de wielerkoers is er juist alles aan gedaan om de fietstocht zo veilig mogelijk te maken. "We hebben echt ingezet op veiligheid", zegt koersorganisator Armand van Mulken. "We hebben meer dan 1500 bewonersbrieven verstuurd, parkeerverboden, ik heb met de gemeente terugkoppeling gehad, extra verkeersborden neergezet, het aantal verkeersregelaars met drie keer opgeschroefd, een flink politiekordon. Tja, wat wil je dan nog meer? Dan ben je ook af en toe aan het toeval overgelaten."

Anoniem
De vader en zijn zoon willen graag anoniem blijven. Want de afgelopen dag zagen ze al veel scheldwoorden en bedreigingen voorbij komen via social media. "Dat werkt negatief en dan komt er weer een hoop op ons af", zegt de vader van de jonge autorijder.

De 22-jarige chauffeur, zijn vader en koersorganisator Armand van Mulken willen nu om tafel gaan zitten om te kijken wat er nou precies mis ging.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wielerkoers wil roekeloze automobilist aanpakken
Politie onderzoekt automobilist die op wielerparcours reed
Automobilist rijdt over parcours tegen wielerpeloton in
Chauffeur die op parcours reed in Elsloo eist rectificatie
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen