Charlie Hebdo: grote invloed op Maastrichtse cartoonisten

De aanslag op de redactie van het Franse tijdschrift Charlie Hebdo heeft grote invloed gehad op het openbare leven van cartoonist Ruben L. Oppenheimer uit Maastricht.

Peter Buwalda ontving doodsbedreigingen vanwege column

Schrijver Peter Buwalda is eerder dit jaar met de dood bedreigd nadat een column van zijn hand veel stof had doen opwaaien.

1Limburg_debat_charlie_hebdo_ennu
Kijk terug: Debat en nu?

De Limburgse kranten en de gemeente Sittard-Geleen hielden donderdagavond een debat naar aanleiding van de aanslag in Parijs op weekblad Charlie Hebdo.

Moslim opgepakt bij krantenwinkel in Maasmechelen

In het Belgische Maasmechelen heeft de politie een moslim opgepakt die de verkopers in twee krantenwinkels met de dood heeft bedreigd.

Aanslag Parijs blijkt lastig onderwerp voor scholen

Limburgse scholen gaan heel verschillend met de gebeurtenissen in Parijs om.

Maar twee Charlie Hebdo's voor Limburg

In Limburg waren er vrijdag maar twee Charlie Hebdo's verkrijgbaar. Ze werden verkocht door de Sittardse boekhandel Krings.

Limburgers flink geschrokken van aanslag in Parijs

Limburgers voelen zich sinds de aanslag in Parijs minder veilig in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

'Kern Bergen net als Charlie Hebdo slachtoffer'

De politieke partij Kern in Bergen vergelijkt zichzelf met Charlie Hebdo.

Debat: Hoe moeten we verder na de aanslag in Parijs?

De Limburgse kranten en de gemeente Sittard-Geleen houden donderdagavond een debat naar aanleiding van de aanslag in Parijs op weekblad Charlie Hebdo.

'Een buutteredner moet het overal over kunnen hebben'

De terroristische aanslag in Parijs houdt ook Limburgse buutteredners bezig. Tijdens het Limburgs Buuttekampioenschap spraken de deelnemers er met elkaar over in de kleedkamers.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!