Duivenpoep_HD

Voerverbod in delen Heerlen tegen ratten- en duivenoverlast

In delen van Heerlen mogen vogels en eenden vanaf 1 oktober niet meer worden gevoerd. Op deze manier wil de stad de overlast door duiven, ratten, eenden en muizen tegengaan.

Vogelpoep kak stront schijt
Heerlen verbiedt voeren eenden bij Kasteel Hoensbroek

Eenden en andere watervogels die neerstrijken bij Kasteel Hoensbroek moeten vanaf dinsdag zelf op zoek naar eten. De gemeente Heerlen heeft een voerverbod in het gebied ingesteld om overlast tegen te gaan.

Wethouder is schijtende duiven en ganzen zat

Duiven en ganzen teisteren de binnenstad van Heerlen met hun uitwerpselen. Wethouder Charles Claessens vindt dat het tijd is voor maatregelen.

Gestolen putdeksels zetten gemeentebestuur voor raadsel

In Heerlen hebben dieven het de laatste tijd gemunt op putdeksels. De afgelopen weken zijn er maar liefst 70 deksels gestolen.

CDA Heerlen hoopt op doorstart fusieplannen

De Heerlense CDA-fractievoorzitter Charles Claessens hoopt dat het de provincie lukt om Heerlen en Landgraaf alsnog bij elkaar aan tafel te krijgen, om zo een fusie tot stand te krijgen.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten