Overslaan en naar de inhoud gaan

Chaos bij Roda JC: Van As aan kant gezet, Wismans stapt op

Geplaatst opdonderdag 5 augustus 2021 - 11:19

Jeffrey van As is aan de kant gezet als technisch directeur van Roda JC Kerkrade. Het besluit komt op een curieus moment: over twee dagen begint Roda JC aan het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen.

Ook algemeen directeur Martijn Wismans gaat het veld ruimen bij de club. Dat besluit is volgens Wismans en RvC-voorzitter Joop Janssen in onderling overleg genomen, iets wat duidelijk niet geldt voor het vertrek van Van As.

[video:]

Gerommel
Wismans en Jansen voeren een opmerkelijke verklaring aan voor het vertrek van Van As: "Om de sportieve ambities overeind te houden zal de club het beschikbare budget herverdelen en waar mogelijk efficiënter inzetten", is te lezen in een persbericht. "Daarbij is onder andere kritisch gekeken naar de interne organisatie, de rolverdelingen en de focus op talent ontwikkeling. Roda heeft daardoor moeten besluiten de rol van Technisch Directeur per direct te laten vervallen."

Gerommel
Dat besluit doet wenkbrauwen fronsen, want de transferwindow is nog 'gewoon' geopend en Van As was de afgelopen weken bezig met het op peil brengen van de selectie. Ondertussen was al enige tijd duidelijk dat het intern behoorlijk rommelt bij Roda JC. Tussen Van As en de diverse andere beleidsbepalers boterde het lang niet altijd.

Opgestapt
Eerder deze week stapten één van de commissarissen en de compliance officer van de club op. Daarnaast is er al een tijd vanuit verschillende stromingen veel kritiek op RvC-voorzitter Janssen, die te zeer een stempel zou willen drukken op het dagelijks reilen en zeilen van de club. Ook algemeen directeur Wismans - die in het najaar bij Roda vertrekt - kon op veel weerstand rekenen, vooral omdat de club op commercieel vlak geen stappen weet te maken.

ADO en NAC
Van As werkte sinds februari 2020 bij de Koempelclub. Eerder stond hij aan het roer bij onder meer ADO Den Haag en NAC Breda. De voormalig verdediger wil niet inhoudelijk reageren op zijn vertrek.

Janssen, die vooralsnog aan lijkt te blijven, geeft aan dat in de komende twee maanden een plan voor de toekomst wordt gemaakt. "Wij, de Raad van Commissarissen, gesteund door het Stichting Roda-bestuur en de Phoenix-groep leden (de vier funders die Roda jaarlijks financieren, red.) hebben een strategie voor ogen die we in de komende twee maanden verder willen uitwerken, samen met de hele organisatie."

Technische leiding
Wie het technisch beleid van de club nu voor zijn rekening gaat nemen, is volstrekt onduidelijk. Daarnaast is het de vraag of de toekomst van coach Jurgen Streppel nog in Kerkrade ligt. De trainer en technisch directeur Van As hebben zich in het verleden meermaals solidair aan elkaar verklaard.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen